SON TV

Gündemi sarsacak kulis…

Eski Korgeneral Metin İyidil’in darbe girişimi davasında aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını kaldıran, beraatine ve tahliyesine karar veren ve daha sonra Çorum’a tayin edilen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi Başkanı Hulusi Gül’ün 17 Haziran’da yayımlanması beklenen kararname kapsamında tekrar Ankara’ya atanmak için yoğun görüşme trafiği yürüttüğü öğrenildi.

Gündemi sarsacak kulis…

FETÖ üyeliğinden yargılanan Korgeneral Metin İyidil’i tartışmalı bir kararla beraat ve tahliye ettirilmesiyle gündeme gelen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi Başkanı Hulusi Gül ve heyetteki üyeler hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’nca soruşturma başlatılmış, Metin İyidil’i koruyan Hulusi Gül daha sonra Çorum’a tayin edilmişti.
ANKARA’YA DÖNMEK İÇİN YOĞUN GÖRÜŞME TRAFİĞİ YÜRÜTÜYOR
SONTV’nin edindiği bilgiye göre; Hulusi Gül’ün 17 Haziran’da yayımlanması beklenen kararname ile tekrar Ankara’ya atanmak için yoğun bir şekilde görüşme trafiği yürüttüğü öğrenildi.
REFERANS OLDU
Tepkilere neden olan karara imza atan ve daha sonra Çorum’a tayin olan Gül’ün Ankara’ya tekrar atanmasına yönelik eski Askeri Yargıtay üyesi ve eşi de halen Danıştay üyesi olan Kenan Kenan’ın devreye girdiği ve referans olduğu kulislerde konuşulanlar arasında.