SON TV

Dokunmatik seks rezaleti

Ünlü kondom markası, öyle bir şey icat etti ki..Durex adlı dünyaca ünlü kondom firması, akıllı telefonlara bağlı iç çamaşırlarıyla uyarılma sağlayan ilginç ve ilginç olduğu kadar da toplumsal açıdan tehlikeli bir sistem icat etti. Sistem, sanal seksi kolaylaştıracağı için ahlaki açıdan tehdit oluşturuyor.

Dokunmatik seks rezaleti

Bill and Melinda Gates Foundation’s adlı vakfın, zevki azaltmayan yeni nesil kondom için hibe duyurusundan sonra dünyaca ünlü prezervatif markası Durex, sözde AR-GE çalışmaları kapsamında ilginç, ilginç olduğu kadar da tepki çekecek bir elektronik sistem icat etti. iPhone başta olmak üzere akıllı telefonlarla kullanılan bu sistem, satışa sunulursa büyük tartışma yaratacak gibi görünüyor. Sistemin en büyük sakıncası, cep telefonu kullanan 18 yaş altındaki gençlerin ve çocukların ahlakını ve giderek ruh sağlığını tehdit edecek potansiyele sahip olması. Uzmanlar, özellikle Türkiye gibi elektronik ürünlerin tüketiminin yaygın olduğu ülkelerde bu tip sistemlerin sıkı denetimle piyasaya sürülmesi gerektiğini belirtiyorlar.

SON.TV’nin ulaştığı bilgilere göre partnerler arasındaki ilişkileri tamamen sanal düzleme taşıdığı gibi toplumsal ahlakı da tehdit edecek nitelikteki buluş, iki kişinin, iç giyim ürünlerine bağlı telefonları kullanmak suretiyle birbirlerini cinsel açıdan uyarmasını sağlıyor.
Durex’in ilk neslini test ettiği bu sistem sayesinde partnerler, birbirlerini seksüel açıdan uyarmaya ihtiyaç duyduklarında, başka kıtalarda olsalar bile telefon vasıtasıyla sanal ilişkiye girebiliyorlar. İcat, ilişki sanal olduğu için zührevi hastalık ve doğum kontrolü maksadıyla kondom kullanmayı da gerektirmeyeceğinden ötürü Durex’in prezervatif satışlarını olumsuz etkileyecek nitelikte. Ama görüşüne göre Durex yöneticileri, satışlarını olumsuz etkileyebilecek olsa da icadın, markaları için iyi bir PR unsuru olacağını düşünüyor.

AKILLI TELEFONLAR VASITASIYLA
Akıllı telefonlar (Smartphone) vasıtasıyla kontrol edilen sistem ‘telefonla seks’ kavramına yeni bir anlam kazandıracak mahiyette. 18 yaş üstü için hazırlanmış aşağıdaki demo videoda görülebileceği üzere akıllı telefonlar vasıtasıyla kumanda edilen titreşim sensörleri, gerçek insan dokunuşuna yakın hissi veriyor. Dokunmatik telefonun üzerindeki halkada bulunan noktalara dokunulduğunda külottaki sensörler harekete geçiyor ve karşı tarafı uyarıyor.

Adı ‘Fundawear’ olan sistem henüz satışa sunulmadı. Ancak Durex, Avustralya’da bir sosyal paylaşım sitesinde yarışma düzenleyerek birinciliği kazanana hediye olarak ‘Fundawer’ verileceğini duyurdu.
Çeşitli ülkelerde toplumların geniş bir kesimince skandal ve rezalet olarak görülebilecek uygulamanın piyasaya sürülmesinden sonraki yankılar, merakla bekleniyor.

ETİKETLER: