SON TV

Taşocağından eğlence parkına: Vialand

Başbakan Erdoğan, Eyüp’te 650 milyon dolarlık yatırımla kurulan Vialand’ın açılışında, “Bu tesis Haliç’in temizlenmesi sırasında çamurunun boru hattıyla boşaltıldığı taş ocağına kuruldu. Eğer kararlı iseniz, aşkınız varsa yaparsınız” dedi.

Taşocağından eğlence parkına: Vialand

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç’in temizlenmesi sırasında çamurunun boşaltıldığı taş ocağına kurulan temalı park ve eğlence merkezi Vialand’ı açtı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Haliç’i doldurma önerisinde bulunulduğunu belirterek “Demek ki eğer kararlı iseniz, inançlı iseniz, eğer aşkınız varsa, sevdanız varsa bu ülkenin evlatlarını, insanını seviyorsanız yaparsınız. Çünkü bütün bu işler bir sevda işidir. Bir aşk işidir. İşte bu aşk bizi deli divane etti. Bu yollara koydu” dedi.

HALİÇ ALTINBOYNUZ

Erdoğan açılış töreninde şunları söyledi: “Bu gördüğünüz eser geçmişi itibari ile sorsam acaba burası ne idi diye öyle zannediyorum ki ‘ne bileyim’ diyeceksiniz. Kardeşlerim burası bir taş ocağı idi. Haliç biliyorsunuz kokudan geçilmiyordu. O zaman İstanbul’a belediye başkanıydım. Bize dediler ki burayı doldurmaktan başka çaresi yok. Haliç Altınboynuz. Bu Altınboynuz’u biz kalkıp da teneke parçasına çeviremeyiz. Dolayısı ile Haliç’i biz yeniden Altınboynuz olarak İstanbullulara ve ülkemize kazandırmak durumundayız.”

Bu konuda uluslararası camia ile istişare ettiklerini kaydeden Erdoğan, “Türkiye’den de sağ olsun bir iki cesur firma onlar bu işe yüreklerini koydular. Ben şimdi buradan tabi o firmalardan asıl yüklenici firmanın adını vereceğim. Gülermak firması. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bu firmanın kendilerine, “Siz yeter ki genişçe bir alan gösterin biz o alana buranın çamurunu nakledeceğiz” dediğini hatırlatan Erdoğan şöyle konuştu:

600 BİN METREKARE

“Çalışmamızı yaptık. Ve bu yeri bulduk. 650 bin metrekarelik alan taş ocağı. Burayı gösterdik, kabul gördü. Haliç’ten buraya adeta petrol boru hattı gibi hat döşediler. Yani o çamur buraya kamyonlarla taşınmadı. Adeta petrol boru hattı gibi ham petrol pompalar gibi buraya sıvı balçık çamuru pompaladılar. O çamur buraya toplandı.Şu anda biz o 650 bin metrekarelik alan üzerinde 600 bin metrekaresi bu projenin altyapısını oluşturmaktadır.”

650 milyon dolar yatırımla kuruldu

Başbakan Erdoğan, Vialand’ın maliyetinin 650 milyon dolar olduğunu belirterek, “Henüz biraz eksiğimiz var. Bu eksiklerimizi de inşallah kısa sürede yüklenici firma bitirecek”dedi. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Yıkık dökük virane alanlar bize yakışmaz. Onun için bunları süratle değiştirip dönüştüreceğiz. Bu anlamlı eserin sadece istanbul’a değil tüm Türkiye’ye hele hele şu yavrularımıza hayırlı olmasını diliyorum. Çünkü çocukluğunu yaşayamayanlar inşallah burada çocukluklarını farklı yaşayacaklar.

Eşiyle birlikte atlıkarıncaya bindi

ERDOĞAN, Vialand’ı yapanlara da seslenerek, “Gürsoy ve Bayraktar Grup ücretsiz bazı uygulamalar da yapmalı. Çünkü bizim birbirimizle dayanışmamızın ruhunda bu var” dedi. Daha sonra çocuklarla birlikte açılış kurdelasını kesen Başbakan Erdoğan Vialand’ı gezdi. Hürriyet’te yer alan haberde, Erdoğan bu sırada Eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte atlıkarıncaya bindi.

30 milyon ziyaretçi

100 futbol sahası büyüklüğünde.

Gürsoy Grup ve ViaProperties Ortaklığı ile 1 milyar 150 milyon liraya mal edildi.

Yıllık yaklaşık 30 milyon ziyaretçi bekleniyor.

İstanbul’a gelen turist sayısına yaklaşık yüzde 15 oranında bir katkı sağlaması bekleniyor.

5 bin kapalı, 3 bin açık olmak üzere toplam 8 bin araçlık otopark mevcut.

Mega bir tema park yanında, 250 mağaza, 15 bin kişilik büyük bir gösteri merkezi ile 5 bin ağaçlık yeşil alanı da bünyesinde barındırıyor.

Oyun Dünyası, Efsaneler Dünyası ve Macera Dünyası bölümlerinden oluşan temalı parkta hem yetişkinler hem de çocuklar için birbirinden eğlenceli ve heyecan verici 50’den fazla eğlence ünitesi bulunuyor.

Temalı parkın bir diğer bölgesi olan gösteri merkezinde ise Haziran ayından Eylül ayının sonuna kadar açık hava konserleri düzenlenecek.

Personelin yaklaşık yüzde 70’i yakın çevreden temin edildi.
İçinde ulaşım sağlayan tramvay, ziyaretçilerin bir bölümden diğerine ulaşımını kolaylaştıracak.

100 dönümlük şehir parkını da hizmete sunuluyor.

ETİKETLER: