SON TV

Barzani: Kürdistan demesi hoşuma gitti

Mesud Barzani Diyarbakır görüşmesinin ardından TRT 6'ya önemli açıklamalarda bulundu.

Barzani: Kürdistan demesi hoşuma gitti

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Kürtçe yayın yapan TRT 6’da, geçen hafta sonu Başbakan Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak geldiği Diyarbakır buluşmasını değerlendirdi.

Erdoğan’ın, birlikte toplu açılış yaptıkları törende kendisini tanıtırken, “Kürdistan” demesinden çok hoşlandığını söyleyen Barzani, bölgenin adının Irak Anayasası’nda Kürdistan olarak yer aldığını, bu nedenle de Kuzey Irak demenin doğru olmadığını söyledi.

“BAŞBAKAN’IN ATTIĞI BİR ADIMDIR!”

“Bu Başbakanın attığı bir adımdır ve bizi daha da yakınlaştıracaktır” diyen Barzani, Erdoğan’la çözüm sürecini, Türkiye ve Kürdistan bölgesini, Türkiye- Irak ilişkilerini ve Suriye’yi konuştuklarını anlattı.

Barzani, Diyarbakır’la ilgili izlenimlerini de şöyle anlattı: “Daha önce defalarca havaalanına geldiğim Diyarbakır’da şehir merkezine ilk kez girdim. Gelişimin nedeni barışın arkasında durmaktı. Kürt halkı olarak barış sürecinin bozulmasını engellemeliyiz. Şivan Perver, 20-30 yıl önce gelseydi idam edilirdi. Şimdi büyük bir ilgi ve sıcaklıkla karşılandı. Bu çok önemliydi. Barış ve kardeşlik için çalışıyordu.”

DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün sitemine de yanıt veren Barzani, “İnşallah bundan sonraki Nevroz’a çağırırlarsa geliriz” dedi.

Barzani: Kürdistan demesi hoşuma gitti.