SON TV

Avukat Fidel Okan’dan Gülen’e suç duyurusu

Avukat Fidel Okan, Fethullah Gülen hakkında 'iftira suçundan' suç duyurusunda bulunacak

Avukat Fidel Okan’dan Gülen’e suç duyurusu

Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Kezban Hatemi, Elif Çakır ile Sevilay Yükselir’in avukatı Okan, Fethullah Gülen hakkında ‘iftira suçundan’ suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Kezban Hatemi, Elif Çakır ile Sevilay Yükselir’in avukatı Fidel Okan, Fethullah Gülen hakkında, müvekkilleri hakkında yaptığı suç duyurularıyla ilgili ‘iftira suçundan’ suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Okan, yaptığı yazılı açıklamada, Fethullah Gülen ve cemaati tarafından, müvekkilleri Yükselir, Prof.Dr. Hatemi, Hatemi ve Çakır’a yönelik kara propaganda, sindirme ve yıldırma operasyonlarının şiddetini artırması nedeniyle açıklama yapılmasının gerekli görüldüğünü kaydetti.

Gülen’in, müvekkillerine yönelik açtığı davalar ile yaptığı suç duyuruları hakkında bilgi veren Okan, kişilerin haklarının haleldar olduğunda hukuka başvurmalarının en tabii hak olduğuna dikkat çekti.

Okan, şunları kaydetti:
Son dönemde ülkemizde yaşanan, milli birlik ve bütünlüğümüzü tehdit eden, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini yargısal girişimlerle düşürme amaçlı hadiselerin baş sorumlusu olarak gösterilen Fethullah GÜLEN ve Cemaati tarafından, müvekkillerim, Sevilay Yükselir, Prof.Dr.Hüseyin Hatemi, Kezban Hatemi ve Elif Çakır’a yönelik kara propaganda , sindirme ve yıldırma operasyonlarının şiddetini artırması nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

1-Fethullah GÜLEN, Müvekkillerimden Sevilay YÜKSELİR hakkında köşesinde yazdığı yazılar, Televizyon ekranlarından yaptığı konuşmalar nedeniyle suç duyurusunda bulunmayı alışkanlık haline getirmiş, ancak bu suç duyurularının müvekkilimi yıldırmadığı görülünce, bu seferde Twitter adresinde ki twitler nedeniyle anlamsız gerekçelerle aynı tavrını devam etmiştir. Öyle ki tarafımdan atılan twitleri, retweetlemiş olması bile suç unsuru olarak gösterilmiştir.

2- Müvekkillerimden Prof.Dr.Hüseyin Hatemi hakkında açılan davada, yıllar önce yazdığı makaleler gerekçe gösterilmiş, gene müvekkilim Kezban Hatemi ise Televizyon ekranlarından söylediği sözler nedeniyle Fethullah Gülen tarafından dava yağmuruna tutulmuştur.

3- Müvekkilim Elif Çakır, köşe yazıları nedeniyle Fethullah Gülen tarafından sindirme ve yıldırma amaçlı yapıldığı açık olan bir çok davaya muhatap olmak zorunda kalmıştır.

Müvekkil bir taraftan bunlarla mücadele ederken, diğer taraftan Cemaate yakın bir basın mensubu tarafından ev adresi sosyal medyada yayınlanarak hedef haline getirilmiş, aldığı yoğun tehditler nedeniyle evini değiştirmek zorunda kalmıştır.

4- Cemaat lideri Fethullah Gülen dışında cemaate yakın bir çok kişide liderlerinin yaptığı gibi dava ve suç duyurusu ile müvekkillerimin iş yapmasını engellemek amacıyla aynı metodu izlemişlerdir.

5- Kişilerin hakları haleldar olduğunda hukuka başvurmaları en tabi haklarıdır. Bu haklar tarafımızdan eleştiri konusu yapılmamaktadır ancak hiçbir hak, hakkın kötüye kullanılmasını sonucunu doğurmadığını da belirtmek isteriz. Basın suçlarına ilişkin soruşturmanın en çok 4 ay içinde sonuçlandırılması gerektiğinden yapılan her suç duyurusu için müvekkiller adliye adliye dolaşarak ifade vermek zorunda ve durumunda bırakılmaktadır.

6-Kamuoyu tarafından iyi bilinmelidir ki müvekkillerime yönelik bu saldırılar, onları ilerledikleri yoldan asla döndürmeyeceği gibi, vekil edenler yürüttükleri mücadeleyi aynı kararlıkla sürdürmeye de devam edeceklerdir.

Yukarda yaptığımız açıklamalar ışığında Fethullah Gülen tarafından yapılan bütün suç duyuruları nedeniyle, Savcılık tarafından verilecek takipsizlik kararları akabinde mezkur şahıs hakkında, , tüm bu suç duyurularının bir hakkın kullanımından öte kişilerin baskı altına alınması gerekçesi ile yapılması, İşlenmediğini bildiği suçlarla ilgili yetkili makamlara ihbar ve şikayette bulunması ve müvekkillerimin açık mağduriyetine neden olması nedeniyle ile İFTİRA suçundan suç duyurusunda bulunacağımızı, kamuoyunun bilgisine müvekkillerim adına saygılarımla sunarım.”
Av. Fidel OKAN