SON TV

Arzu Erdoğral: Ayşegül Jale Saraç’a Arınç adaleti!

Haber Vaktim internet sitesinin yazarı Arzu Erdoğral Dicle Üniversitesi rektörü Ayşegül Jale Saraç hakkında ortaya çıkan olayları kaleme aldı.

Arzu Erdoğral: Ayşegül Jale Saraç’a Arınç adaleti!

Haber Vaktim internet sitesinin yazarı Arzu Erdoğral Dicle Üniversitesi rektörü Ayşegül Jale Saraç hakkında ortaya çıkan olayları kaleme aldı.

Arzu Erdoğral yazısında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Dicle Üniversitesi rektörü Ayşegül Jale Saraç’a adaleti başlıklı yazısında bakın neler yazdı…

İŞTE O YAZI

Dicle Üniversitesi rektörüne Arınç adaleti!

Dicle Üniversitesi’nde yaşananlar ile ilgili bir süredir bazı iddialar kulağıma geliyordu. Rektör Ayşegül Jale Saraç’ın başını örtmesiyle de bu iddialar ayyuka çıktı.

Elbette ki Saraç’ın başını örtmesiyle dile getirilen iddialar arasında direk bir bağ kurmuyorum ancak zamanlama açısından manidar bir durum olduğu algısını da zihnimde taşımadığımı söyleyemem.

Olayın acı tarafı dışarıdan böyle bir fotoğrafa bakıldığında sanki Müslümanlar kendi içerisinde öylesine siyasete bulaşmış ki bir kadın başını örtüyor kimileri onu bile yalanlamaktan çekinmiyor.

Aslında durum hiç de böyle değil.

Bizzat dinlediğim bölge gazetecileri, öğretim görevlileri ve öğrencilerin birçoğu birbirini şahsen tanımadığı halde benzer şeyleri anlatıyor.

Bu anlatılanlar bir yana diyelim ki, Saraç’ın hakkındaki suçlamalardan sonra görevden alınacağını duyduğu ve “Başörtülü rektör görevden alındı” imajını vermek için örtündüğü iddiası yalan, ya peki diğerleri.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Profesör Ahmet Keleş ve Doç. Ahmet İnan gibi isimler durup dururken canları sıkıldığı için mi rektör Saraç ve ekibi hakkında bazı iddiaları gündeme getirdi?

Mümkün mü böyle bir şey?
Kadrolaşma ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Dicle Üniversitesi’nin Rektörü Jale Saraç’ın mağdur ettiği kişilerden olduğunu belirten Doç. Ahmet İnan’ı hiç dinlediniz mi?

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesiyken hayatının 5 yıl önce, bir TV’deki Ramazan Programında Fethullah Gülen’i eleştirmesiyle nasıl karardığını biliyor musunuz?

İnan’ın tüm yasal yolları denediğini ve neden bir sonuç elde edemediğini tahmin edebilir misiniz?

Üstelik tek mağdur olan “Paralel Dicle Üniversitesi, paralel yargı ve paralel bürokrasi hayatımı bitirdi” diyen Ahmet İnan’da değil.

İftira kumpaslarıyla daha nicelerinin hayatları karartılmış Dicle Üniversitesinde.

Ayşegül Jale Saraç’ın 6 yıllık görev süresince akıllara ziyan icraatlarını anlatan gazetecileri de dinlemediniz değil mi?

Gazeteci Ahmet Ay’ın Dicle Üniversite’sinde akademik yeterliliği olmayanların sadece paralel yapıya yakın olduğu için daha donanımlı olanlara tercih edildiği yönündeki iddiaları aktardığı yazılarını da mı hiç okumadınız?

Jale Saraç’ın, üniversiteyi Cemaatin merkez üssüne çevirdiğini söyleyen ve “Dicle Üniversitesi paralel devletin Kandili’dir” diyen Üniversite’nin İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Keleş’i de mi işitmediniz?

Gülen Cemaati’nde 25 yıl kalan Keleş’ten bahsediyorum…

Dahası YGS’yi sabote etmek için Diyarbakır’da görevli 360 öğretmenden göreve gelmeyenlerin 175’in Dicle Üniversitesi öğretim üyesi olduğunu ve bir gecede bu 175 öğretim üyesinin, ‘kaynanam rahatsızlandı, çocuğum rahatsızlandı’ diye görevini iade ettiğini de bilmiyorsunuzdur belki!

Kaos planı önceden fark edilmemiş olsaydı ve önlem alınmasaydı ne olacağı da anlaşılan sizi pek ilgilendirmiyor.

Dicle Üniversitesi’nde Kutlu Doğum afişleri asmalarına izin verilmeyen öğrencilerin anlattıklarıyla da pek ilgilenmemişsiniz anlaşılan!

BDP ve HÜDAPAR’ı çatıştırmak isteyenlerin varlığını ve üniversitede Kutlu Doğum Afişi asmak isteyen öğrencilerin yönetim tarafından çıkan kaosun giderilmesi için hiçbirşey yapmadığını söylediğini de biliyor olamazsınız.

Bazı Emniyet görevlilerinin gerek üniversite içerisinde gerekse de diğer bazı hadiselerde güvenliği sağlayacak bir girişimde bulunmadığı iddiaları da yalandır zaten!

Tüm bunları duymayanlar bir tek AK Parti Milletvekili Sayın Cuma İçten’in dile getirdiği iddiaları duymuş ama onu da eksik duymuş!

İçten’in, 65 maddelik ‘Dicle Üniversite rezaletleri’ başlığında hazırladığı iddiaların hiçbirini ciddiye almayanlar, kendisinin iddialarının Saraç’ın başını kapatması ile alakasının olmadığını belirtmesini de duymamış!

En kötüsü de onun bu sözlerini duymayanlar arasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’da varmış.

Sayın Arınç için anladık ki Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile ilgili iddialardan önce kendi kişisel görüşleri önem arz ediyormuş!

O zaman Sayın Arınç’a da birkaç soru soralım?
Saraç hakkında gündeme gelen iddiaları sadece AK Partili Cuma İçten mi dillendirdi?

“Bir takım iddialardan kurtulmak için rektör Saraç başını örttü” diyen birçok kişi varken bunu dillendirmeyen vekilinizi suçlamanız adil mi?

AK Parti milletvekili İçten’in iddialarını samimiyetsiz bulmanızın sebebinden ne derece emin siniz?

İddiaları neden 2 senedir ortaya çıkarmadı dediğiniz İçten’in hazırladığı dosyalar sizce bir günlük iş mi?

Cuma İçten’in bu dosyayı açıklayacağı ile ilgili duyurusunu Saraç örtünmeden önce yaptığını nasıl olur da bilmezsiniz?

Rektör Saraç hakkındaki ithamları vicdanınız kaldırmıyorsa şahsı hakkındaki iddiaları vicdanınızın kaldırdığını mı anlamalıyız?

Evet, Sayın Arınç sizden açıklama bekliyorum.

Devletin içerisine sızmış ve her yanını sarmış bir paralel yapılanmayla samimiyetlikle mücadele edenlerin yanında değil de karşısında durmanızın mutlaka bir gerekçesi olmalı.

Bu gerekçeyi bilmek bizlerinde hakkı olsa gerek.

Bir çağrım var O da Başbakan Erdoğan’a…

Sayın Erdoğan partinizin içerisinde ne kadar alçakgönüllü, kendini bilen ve hizmet eden milletin vekili varsa birileri onlardan çok rahatsız oluyor.

Mısır’da, Filistin’de, Suriye’de ve daha nice yalnız bırakılmış coğrafyalarda mazlumun derdiyle dertlenen ne kadar AK Partili varsa birileri için bu tarz davranışlar sıkıntı arz ediyor.

Her yerinden kibir akanlara ve son olaylar karşısında bayılma numarası yapanlara ise ne hikmet ise hiç ses çıkarmıyorlar.

Sayın Başbakan biz sizi mert, adaletli ve vefakâr biri olarak tanıdık…

Partinizde birkaç iyi adamında sizin peşinizden geldiğini gördük…

Lütfen onların yolunu kesmek isteyenlere fırsat vermeyin.

Siz de bilirsiniz ki İstiklal Mücadelesi yürekli insanlar ile kazanılır!