SON TV

ÇİLLERDEN KURTULMANIN YOLLARI!

Çiller açık tenli kadınların cilt problemlerinden biridir. Bazı kadınlar çillerini severken bazıları onlardan pek hoşlanmaz ve onlardan kurtulmak ister.

ÇİLLERDEN KURTULMANIN YOLLARI!

ÖZEL HABER/Zeynep ŞİMŞEK

Yüz bölgesinde meydana gelen çil sorunu birçok kadının ortak noktasıdır.

Çiller birçok kişide güzel bir görüntü verirken bazı kişilerde çok yoğun olduğundan dolayı rahatsız etmektedir.

Çiller genelde açık tenlilerde görülmektedir.

Yazın güneşin etkisiyle daha da çoğalmakla birlikte kışın hemen hemen yok denecek kadar azalmaktadır.

İşte tam da bu noktada cildimizde bulunan çillerden korunmanın temel yöntemi güneşten korunmaktır.

Cildimizde oluşan çil lekelerini yok etmek için bazı yöntemler kullanılmaktadır.

Bu yöntemler doğru kişiler tarafından yapıldığında olumlu sonuçlar alınır.

Çillerin tedavisinde en çok kimyasal peeling ve lazer tedavisi uygulanmaktadır.

5 ila 10 seans sonra çillerden kimyasal peeling yöntemi kullanılarak kurtulmak mümkündür.

Tabiî ki bazı çiller daha koyu ve daha büyüktür.

Bu çillere ise kimyasal peeling tedavisi cevap vermeyebilir.
Bu durumda devreye lazer tedavisi girer ve lazer tedavisi uygulanarak çiller yok edilir.

Tahmin edildiği gibi yukarıda saydığımız yöntemler beli bir bütçe gerektirmektedir.

Fakat buna bütçe ayıramıyorsanız, Çillerinizden kurtulmak için evde bir takım kürler yaparak çillerinizi azaltabilirsiniz.

Örneğin; Bir yemek kaşığı keten tohumunu bir çay bardağı su ile 5 dakika kaynatılır.

Daha sonra on dakika soğutulmaya bırakılır ve çillerin üzerine sürülüp 20 dakika bekletildikten sonra ılık su ile yüz yıkanır.

Başka bir örnek ise;Maydanoz suyu, portakal suyu ve limon suyunu eşit miktarda bir kapta karıştırarak çil olan bölgelere uygulayabilirsiniz.

Böylelikle doğal yollardan çillerinizden kurtulmuş olursunuz.

ÇİLLER İÇİN 10 TAVSİYE:

1. İlkbahar veya yaz başında maydanoz yapraklarından, sonbaharda ise maydanoz kökünden maske hazırlanır. Maydanozu (2 yemek kaşığı) robottan geçirip kıyma haline getirin ve temizlenmiş cilde maske olarak uygulayın. Gözaltlarına maydanoz koymayın. 20-30 dakika sonra maskeyi soğuk suyla yıkayın ve cildinize nemlendirici krem sürün.

2. Maydanoz köklerinin kaynatın, limon suyu ile karıştırın, yüzünüzü bu karışımla sabah akşam silin.

3. 2 yemek kaşığı havuç suyuna 20 damla limon suyu ekleyin ve günde 2-3 kez yüzünüze uygulayın. Maske 20-30 dakika bekletilip çıkarılır.

4. 50 gram maydanozu yarım litre yüzde kırklık alkole yatırın (votka da olur), 2 hafta karanlık yerde dinlendirin ve soğutarak kullanmaya başlayın.

5. Yüzünüzde çiller oluşmuşsa, yüzünüze domates dilimleri yerleştirin. Bu işlemden önce cilt iyice temizlenmeli ve az miktarda besleyici krem sürülmelidir. Maske 30 dakika bekletilir. Maskeyi soğuk sütte ıslatılmış pamukla çıkarın.

6. Maske: 1 kaşık maydanoz ve bir kaşık balı karıştırın, cildinize uygulayın, 45 dakika bekletin. Bu karışıma limon suyu da eklenebilir. Bunun için 2 yemek kaşığı maydanoz kıyması, bal ve limon suyu ile karıştırılır, cilde uygulanıp 15 dakika bekletilir.

7. Maydanoz suyunu sütle veya yoğurtla karıştırın, cilde maske olarak uygulayın, 15 dakika sonra oda sıcaklığındaki suyla yıkayın.

8. Leke tedavisi için çilek, orman çileği ve frenk üzümü kullanılabilir. Meyvelerden maske hazırlayıp yüzünüze uygulayın, 20-30 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın.

9. Yarım bardak bademin üzerine bir bardak kaynar su ekleyin, 3-5 dakika sonra suyu süzün bademleri robottan geçirin. Badem kıymasına yarım limonun suyunu ve 1 yemek kaşığı ılık su ekleyin, karıştırıp soğutun. Maskeyi uygulayın, 30 dakika bekletip yıkayın. Haftada iki kere 4-5 ay süreyle uygulamanız lazım.

10. 25 gram maya ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın. Üzerine 1 yemek kaşığı süt ekleyin. İyice karıştırın. Maske olarak uygulayın, 20 dakika tutup yıkayın.

ÇİL NEDİR?

Çil, deride, güneşe maruz kalma sonucu beliren, ufak lekelerdir.
Bunlar, daha fazla, lokalize güneş yanıklarına benzetilebilir ve ekseriyetle sarışın veya kızıl saçlılarda görülen melanin pigmenti birikimidir.

Çiller organizmanın cildi ultraviyole güneş ışınlarından korumak için verdiği doğal tepki sonucu ortaya çıkarlar.

Soğuk aylarda organizma güneş ışınları etkisiz olduğundan bu kadar güçlü korumaya gerek duymaz ve bu nedenledir ki, çiller genellikle ilkbahar ve yaz aylarında kendilerini gösterirler.