SON TV

İdris Berber evini HSYK’ya yatırdı

HSYK adayı İdris Berber propaganda çalışmaları sırasında yaptığı harcamalar için evini sattığını iddia edip adalet.org’ta tapu kayıtlarını yayınladı.

İdris Berber evini HSYK’ya yatırdı

HSYK Tetkik Hakimi İdris Berber, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK) üyeliği için adaylığını açıklamıştı. İdris Berber ilginç girişimde bulunup adalet.org sitesinde seçim propagandası harcamaları için evini sattığını ilan etti. Berber’in bu girişimi, adli çevrelerde “Evini HSYK’ya yatırdı” şeklinde değerlendirildi.

İdris Berber adalet.org. sitesindeki yazısında şu satılara yer verdi:
Değerli arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere, 12 Ekim 2014 tarihinde yapılacak olan HSYK seçimlerinde aday olduktan sonra, seçim çalışmaları kapsamında, gerek projelerimi ve hedeflerimi anlatmak, gerekse sizlere kendimi tanıtmak amacıyla;

1- www.idrisberber.com adlı internet sitesini kurdum.
2- Adaylık açıklamasını ve Projelerimi video çekimi ile sizlerle paylaştım.
3- Kartvizit, Proje broşürü ve bayram tebriği bastırarak, sizlere bunları özel bir kargoyla gönderdim.
4- Geçen süreçte kendi özel aracımla yaklaşık 12.000 Km yol yaptım.

5- 2 defa uçakla (Biri Fethiye, diğeri İzmir) seyahat ettim. Muğla civarındaki arkadaşlarımı kiraladığım bir araçla ziyaret ettim. İzmir’de bir dönem arkadaşım tarafından temin edilen Hyundai marka araç ile ziyaretlerime devam etmekteyim.
6- Geçen bu süreçte, kimi zaman öğretmen evlerinde, kimi zaman polisevlerinde, kimi zaman da diğer bazı kamu kurumlarının misafirhanelerinde, 1 ya da 2 kez de otelde konaklama yaptım.

Tahmin edeceğiniz üzere, yukarıda altı ana başlık altında saydığım kalemlerin hepsi belli bir bütçe gerektirmektedir.

Şeffaf bir şekilde bu hususu sizlerle paylaşmak istedim.
2002 yılında düğünümüzden sonra eşimin adına Seydişehir’de bir arsa kooperatifine girdik. Hissemize bir daire düştü. Bu daire de geçtiğimiz yıl içerisinde bize teslim edildi.

Seçim masraflarına ilişkin yukarıda sayılan ödemelerin bir kısmını kendi birikimimden (yakıt masrafı ve konaklama masrafları ağırlıklı olarak kredi kartımdan ödenmiştir) karşılanmış olup, henüz ödemediğim bir kısım kalemlerin karşılanması amacıyla, kuyumcu olup aynı zamanda inşaat işleriyle uğraşan kayınpederimden bize düşen söz konusu dairenin satılması yönünde bu sürecin başında (Ramazan Bayramında memlekete gittiğimde) ricada bulunmuştum.

Satım işlemleri gerçekleştirilinceye kadar da kayınpederimden bir miktar borç alarak süreci başlatmıştım.

Geçtiğimiz hafta içi itibarıyla da eşim adına kayıtlı bu daireyi satmış bulunmaktayız.

Bu işlemlere ilişkin banka dekontunu ve tapu belgelerini ekte sizlerle paylaşıyorum.

Bu vesileyle, diğer 46 adayın da seçim sürecine ilişkin yapmış oldukları tüm masrafları nasıl karşıladıklarına dair bir açıklama yapmalarının, meslektaşlarımızın kafalarındaki soru işaretlerini giderme noktasında oldukça yararlı olacağını düşünmekteyim.

Son olarak, eşimin de bir kamu kurumunda avukat olarak görev yaptığını belirtir;

Meslektaşlarımın bilgilerine sunarım.

Saygılarımla…

HANGİ BEKLENTİ İLE?

Hakim İdris Berber’in bu atağı çeşitli soru işaretlerini de beraberinde getirdi. HSYK adaylarının ortalama 20-25 bin lira harcama yaptıkları bilinirken İdris Berber’in hangi beklenti ile binlerce lira değerindeki evini HSYK üyeliğine feda ettiği merak konusu oldu. Çünkü HSYK üyelerinin hakim ve savcılardan fazla bir maaş farkı bulunmuyor. Berber’in sadece kariyer için mi böyle bir fedakarlık yaptığı bilinmiyor. Bu konuya da yeni bir yazı ile bir açıklama getirmesi bekleniyor.

ALGI OPERASYONU MU?

İdris Berber’in özellikle paralel basın yayın organlarının Yargıda Birlik Platformu adayları üzerinde oluşturmaya gayret ettiği “kamunun kaynakları ile seçim propagandası yürütüyorlar” algısını güçlendirmek amacıyla böyle bir atak yapmış olabileceği de tartışılıyor.

İdris Berber’in bu algı operasyonuna hizmet etmek amacıyla mı bu atağı yaptığı bilinmiyor. Fakat Berber’in, “Bu vesileyle, diğer 46 adayın da seçim sürecine ilişkin yapmış oldukları tüm masrafları nasıl karşıladıklarına dair bir açıklama yapmalarının, meslektaşlarımızın kafalarındaki soru işaretlerini giderme noktasında oldukça yararlı olacağını düşünmekteyim” şeklindeki çağrısı manidar bulunuyor.

HAKİM EV SATIŞINI ELEŞTİRDİ!

Salihli Hakimi Adem Arslanadalet.org sitesinde kaleme aldığı yazıda HSYK adayı İdris Berber’in evini satması ile ilgili şu yorumda bulundu:

Değerli meslektaşlarım sayın İdris Berber’in evini satmak zorunda kalmasını kendime dert edindim ve aday olsam maksimum ne kadar masrafım olur diye bir çetele tuttum.
Kıymetli meslektaşlarım,

Bir araba km’de ortalama 30 kuruş yakar diyelim.
Yıllık iznin de 30 gün olduğu düşünüldüğünde bir aday 10000 km yol yapsa 3000 tl harcar.

Hadi bol keseden atalım bu aday 20000 km yol yaptı diyelim,şu halde bile yakıt masrafı 6000 tl olur.
Yakıt meselesını maksımum düzeyde hesaplamamıza ragmen 6000 masraf çıktı.

Kendi beyanını esas olmak suretıyle bir aday ögretmenevi,polisevi gibi yerlerde kalırsa günlük konaklama masrafı 50 tl yi asla geçmez.30 günlük süreçte bu anlamda masraf maksımum 1500 tl eder.

Bir aday gunde 70 tl yeme içmeye verse hadi 30 tl de benden olsun bu anlamda gunluk harcaması da 100 tl olsa ayda eder 3000 tl.

Hadi diyelim ki adayımız sayın Berber gibi kendine çok güvenen biri ve kart bastırmış olsun.Kart masrafı da hadi gani gani verelim 5000 tl tutsun.

Bir aday başkaca bu süreçte ne harcar aklıma bi şey gelmedi.

Hadi gelin bu yaptıgımız bol keseden harcamaları toplayalım.

6000 artı 1500 artı 3000 artı 5000 eşittir bir gecekondu veya yerbasman evin üçte biri bile etmez.

Abartılı maksimum seçim masrafı 16500 tl.

Sayın Berber’e şunu sormak istiyorum bu güne kadar bu kadarcık bir birikiminiz yok muydu da evinizi satmak zorunda kaldınız.Bari sayın Ayşe Neşe Gül ve eşi gibi arabanızı satmak zorunda kalsaydınız.Ya da ne bileyim arabanın modelini falan düşürseydiniz.

ETİKETLER: