SON TV

Ersoy Dede Kanal 24’e transfer oldu

Ülke Tv'den ayrılan Ersoy Dede, Ethem Sancak'ın sahibi olduğu haber Kanalı 24'e transfer oldu.

Ersoy Dede Kanal 24’e transfer oldu
  • Medya
  • 31 Ocak 2015 6:07

Ülke Tv’den ayrılan Ersoy Dede, Ethem Sancak’ın sahibi olduğu haber Kanalı 24’e transfer oldu.

Kuruluşundan beri ülke tv anchorman’liğini sürdüren ve Bıçak Sırtı programını hazırlayıp sunan Ersoy Dede Ülke TV’den ayrıldı.

Ersoy Dede, Kanal 24’te yayın danışmanı olarak görev alacak. Dede’nin Kanal 24’te hangi programları yapacağı ise tam olarak netleşmedi.

 ERSOY DEDE KANAL GÖZYAŞLARIYLA VEDA ETTİ TIKLA – İZLE

Ersoy Dede, Ülke Tv’ye gözyaşları içinde veda etti. Son programında Hasan Öztürk’ün, Ersoy Dede için Ülke Tv’de geçirdiği günler üzerine yaptığı konuşmada duygu dolu anlar yaşandı. Ersoy Dede gözyaşlarına hakim olamadı.

ERSOY DEDE KİMDİR?

Gazeteciliğe Zonguldak’ta yerel yayın yapan Adalet Gazetesi’nde başlamıştır. 1992 yılından bu yana da çok sayıda televizyon ve radyonun Genel Yayın Yönetmenliği ve Haber Müdürlüğü görevlerini üstlenmiştir..

Aralarında NTV, Habertürk, Haber 7 gibi haber kanallarının da bulunduğu çok sayıda televizyonda, çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Kanal 6’da “Gece Baskısı”, Habertürk’te “Uyandırma Servisi”, Haber 7’de “Bugün” ve “Bıçak Sırtı” isimli programları hazırlayıp sunmuştur. (Haber 7 ismi daha sonra “ÜLKE” olarak değişmiştir..)

Flash Tv’de Haftasonu Ana Haber Spikerliği yapmıştır.

Best Fm, NTV Radyo,İstanbul Fm, Radyo Kozmos gibi radyolarda Haber Müdürlüğü yapmış, Power Fm ve Show Radyo gibi çok sayıda radyoda da editör-spiker olarak görev almıştır.

Ersoy Dede, Best Fm’de uzun yıllar açık ara zirvede kalan “Sesli Gazete” isimli programıyla, Radyo 99’da “Artı Haber” programıyla, İstanbul Fm’de ise, “Aktüel Haber” isimli programıyla adından söz ettirmiştir.

Dede, 1997 yılında, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin en başarılı gazeteci ödülünü almıştır.

Dede halen Ülke Tv Ana Haber bültenini sunmakta, siyasetin tartışıldığı “Bıçak Sırtı” ile ülke gündemini masaya yatıran “Ülkede Bugün” isimli programların moderatörlüğünü yapmaktadır… Yeni Akit Gazetesi’nde günlük köşe yazıları yazmaktadır. TRT Radyo 1’de yorum yapmaktadır.

Ayrıca Cafe Siyaset internet sitesinde, www.artihaber.com ve rota haber haber portallarinda makaleleri yayınlanmıştır. Kaçırılan gazetecilerin yaşadıklarını konu alan “Suriye’de 70 Gün” isimli belgeseli TRT Haber’de yayınlanmıştır.. “Bir Çocuk Öldü” isimli kitabın yazarıdır (profil yayınları)

Ersoy Dede 2 ocak 2012 tarihinden itibaren, TRT Radyo 1’de Haber-yorum adında bir program hazırlayıp sunmaktadır. Gençlik yıllarında amatör gruplarla tiyatro çalışmaları yapmıştır.

TDİK’ye kayıtlı lisanslı tenisçidir.

Ersoy Dede, Didem Özlem ile evlidir ve “Deniz” (11/8/2001) ve “Ebru” (11/8/2008) isminde iki çocuk babasıdır.

Son zamanlardaki popüleritesini ise, Twitter sitesinde Murat Ülker ile girdiği bir diyalogdan sonra yakalamıştır.