SON TV

Amme Cüzü Ezbere Okuma Yarışması başladı!

Amme Cüzü Ezbere Okuma Yarışması'na katılmak isteyenlerin 2 Mayıs ile 6 Mayıs arasında başvurması gerektiği açıklandı!

Amme Cüzü Ezbere Okuma Yarışması başladı!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Evrensel Hafızlar Derneği İstanbul Şubesi işbirliği ile düzenlenen İstanbul İmam Hatip Ortaokulları arası Kur’an-ı Kerim’de 30. Cüz olan “Amme Cüzü Ezbere Okuma Yarışması” 02 Mayıs 2016 Mayıs pazartesi günü itibari ile 100 imam hatip ortaokulu ve 1000 öğrencinin başvurusu ile başlatıldı.

Beş gün boyunca devam edecek olan yarışmanın başlamasıyla İstanbul Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açılış programı yapıldı. Programa Fatih İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ, İmam Hatip Okul Müdürleri, İmam Hatip Öğrencileri katıldı.

Evrensel Hafızlar Derneği İstanbul Şube Başkanı Mustafa Cumhur konuşmasında Amme Cüzü ezbere Okuma yarışmasını imam hatip okullarında Hafızlık eğitimine teşvik oluşturması ve Hafızlık eğitiminin imam hatip okullarında yaygınlaştırmak olduğunu, Türkiye’de Hafızların sayısını ve kalitesini arttırmak ve 2023 senesi itibarıyla Türkiye’de 1 milyon Hafız yetiştirmek istediklerini ifade etti.

Fatih İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ Kur’an-ı Kerim’i ezbere bilmenin yanında anlamak ve yaşamak ve hizmet etmek gerektiğini ifade etti. İstanbul Kız İmam Hatip Lisesi Müdüresi Zöhre Yılmaz ise ilk Hafız Hz Muhammed (sav) olması itibari ile tüm Hafızların peygamber varisi olduğunu ve okullarında 1 hafta boyunca Hafızları misafir etmekten onur duyduklarını ifade etti.

Yarışma Mülakatı 02 Mayıs Pazartesi günü itibari ile başladı ve 5 Gün boyunca sürerek 06 Mayis 2016 Cuma günü sona erecektir.

Evrensel Hafızlar Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Mustafa Cumhur tüm imam hatip ortaokulu öğrencilerini sınava katılmaya davet ediyor.

Yarismaya katilan ilk 3 öğrenciye Umre,
ilk 20 öğrenciye çeyrek altın
ilk 100 öğrenciye ise çeşitli sürpriz hediyeler verilecek.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere İmam Hatip Okullarında Hafızlık eğitimi adlı kitap hediye edilecektir.

Ödül programı ise 29 Mayıs Pazar günü Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde yapılacaktır.