SON TV

Hakim ve Savcı Adaylığı mülakat sonuçları açıklandı

Adli ve İdari Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu da yanıtını buldu. Adalet Bakanlığı açıklama yaptı.

Hakim ve Savcı Adaylığı mülakat sonuçları açıklandı

Adli ve İdari Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu da yanıtını buldu. Adalet Bakanlığı ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklama yaptı. 

Adalet Bakalığı, resmi hesabı üzerinden Adli ve İdari Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı mülakat sonuçlarınını kaydetti. Adalet Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, adayların sonuçlarına öğrenebileceği sayfaya ilişkin bilgi de verildi.

Uzun zamandır merak edilen ‘Adli ve İdari Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak’ sorusu bugün yanıt buldu. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklama Adli ve İdari Hakim ve Savcı Adaylığı mülakat sonuçlarının açıklandığı bildirildi.

Hakim ve Savcı Adaylığı mülakat sonuçları açıklandı için TIKLAYIN

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden tweet attı. Gül tweetinde, “Adlî ve İdari Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı mülakat sonuçlarını açıkladık. Başarı gösteren bütün adayları tebrik ediyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Allah istikametlerini adaletten ayırmasın” dedi.

Bilindiği gibi bugün Yargıtay’a yeni seçilecek 100 üye ve Danıştay’a seçilecek 12 yeni üye için çalışmalar tamamlandı.

Yargıtay’a seçilen üyeler arasında, darbe davalarının en önemli isimlerinden İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Öztürk, İstanbul BAM Daire Başkanı Şerafettin Saka, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan, HSK Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Akgün, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Kırbıyık, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürü Dr. Ekrem Çetintürk, Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Harun Mert, Adalet Bakanlığı Bilgi İdris Ünal, Adalet Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Belviranlı, Adalet Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Metin Tepe, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Erol, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Feyzullah Taşkın, Anayasa Mahkemesi Genel Sekreter Yardımcısı Salim Küçük, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talip Bakır, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ahmet Kar, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Karayıldız, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Şaban Kazdal, İstanbul BAM Daire Başkanı Dr. Orhan Sekmen, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı İdris Ünal, Yargıtay Tetkik Hakimi Şerafettin Özyürür gibi isimler bulunuyor. 

Danıştay’a seçilenler arasında, Ankara BİM Daire Başkanı Fatih Terzi, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet ve Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavir Kemal Açıkgöz’ün aralarında bulunduğu isimler yer alıyor. 

YARGITAY VE DANIŞTAY ÜYELERİNİN TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN!