SON TV

Bugün Gazete manşetlerinde neler var?

Bugün Gazete manşetlerinde neler var? Gazetelerin gündemi nasıl? Tüm gazeteleri manşet sayfalarını toplu olarak görmek istiyorsanız doğru yerdesiniz!

Bugün Gazete manşetlerinde neler var?

Bugün Gazete manşetlerinde neler var? Gazetelerin gündemi nasıl? Tüm gazeteleri manşet sayfalarını toplu olarak görmek istiyorsanız doğru yerdesiniz! Sabah, Hürriyet, Yeni Şafak, Star, Milliyet, Takvim, Akşam, Yeni Akit, Vatan, Posta, Cumhuriyet, Sözcü gibi Gazetelerinin olduğu toplu sayfa burada!.

GAZETE MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN!

Gazete nedir?

Gazete; siyasa, ekonomi ve kültür başta olmak üzere insanları, toplumu ilgilendiren her konuyla ilgili haber, bilgi, yorum içeren ve günlük olarak ya da belirli kısa zaman aralıklarıyla yayımlanan, belirli boyutu, sayfa sayısı ve düzeni olan yayındır.

İlk gazete, Julius Caesar (Sezar) devrinde Roma’da çıkmıştı. “Açta Diurna” (Günün Olayları) adını taşıyan bu gazeteyi Caesar’ın adamları hazırlıyordu. Elle yazılan gazete kalabalık sokak başlarına, alanlara asılıyor, böylece herkesin gazetede yazılı olan haberleri okuyup öğrenmesi sağlanıyordu.

GAZETE MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN!

 

Dünyada Gazete

XVI. yüzyılda Venedik’te «Notizie Scritte» (Yazılı Haberler) adında el yazması bir duvar gazetesi hazırlanmaktaydı. Basım makinesinin icadından sonra da bu gazete yayınlanmaya devam etmiştir; çünkü hükümetin yayın yasakları ancak makineyle basılmış gazetelerle ilgiliydi. Venedik’te çıkan gazete o zamanın parası olan bir «gazetta» karşılığında satılıyordu. Bu kelime çok geçmeden bütün bu yayın çeşidinin adı oldu. Gene XVI. yüzyılın başlarında, Avrupa’nın bazı şehirlerinde kurulan basımevlerinde, en önemli haberleri yayınlıyan gazeteler çıkmaya başlamıştı. Fakat bunlar günlük gazete değildi; yayınlanacak önemli haber oldukça çıkıyorlardı.

GAZETE MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN!