SON TV

HSK Yaz Kararnamesi’nde son gelişme!

HSK Yaz Kararnamesi ile ilgili açıklama yaptı. Kararnamenin bugüne yetişmediğini duyuran HSK, Yaz Kararnamesi için gün verdi! İşte o duyuru

HSK Yaz Kararnamesi’nde son gelişme!

SON TV ÖZEL HABER – Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından yayınlanması beklenen Yaz Kararnamesi’nin bugüne yetişmeyeceği öğrenildi. Kararnamenin 23-27 Temmuz 2018 tarihleri arasında sonuçlandırılarak kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu geçtiğimiz günlerde Yargıtay’a 100 yeni üye seçmişti. Bu sebeple özellikle Ağır Ceza Mahkemeleri’nde boşluklar oluşmuştu. Aynı zamanda Yaz Kararnamesi hazırlıklarını da yapan HSK hem Yargıtay üyelerinden oluşan boşlukları doldurmak, hem de Yaz Kararnamesi’ni tamamlamak üzere bir süredir çalışıyordu. SON TV

BUGÜNE YETİŞMEYECEK

HSK 1. Dairesi merakla beklenen ve yaklaşık 2 bin 500 kişiyi kapsayacağı belirtilen Yaz Kararnamesi ile ilgili çalışmalarında son aşamaya geldi. Fakat, Yargıtay ve Danıştay Üye seçimlerinin gündeme gelmesi nedeniyle kararname çalışmalarının uzadığı, söz konusu kararnamelerin 23-27 Temmuz 2018 tarihleri arasında sonuçlandırılacağı duyuruldu.

hsk.gov.tr’de yayınlanan duyuru şu şekilde;

T.C.
HÂKİMLER VE SAVCILAR KURULU
GENEL SEKRETERLİĞİ

ADLÎ VE İDARÎ YARGI

2018 YILI ANA KARARNAMELERİNE İLİŞKİN EK DUYURU

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesince, adlî ve idarî yargı 2018 yılı ana kararnamelerinin 20 Temmuz 2018 tarihine kadar ilan edileceği daha önce duyurulmuş ise de; Yargıtay ve Danıştay Üye seçimlerinin gündeme gelmesi nedeniyle kararname çalışmaları uzamış olup, söz konusu kararnamelerin 23-27 Temmuz 2018 tarihleri arasında sonuçlandırılması plânlanmıştır.

Meslektaşlarımıza saygı ile duyurulur.

İL BAŞSAVCILARI BELİRLENECEK

Yargıtay’a atanan 100 yeni üye arasında bulunan İl Başsavcılarının yerine yeni başsavcılar belirlenecek. Bu kapsamda; İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Şahin, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan ve Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan’dan boşalan koltuklara yeni isimler belirlenecek. Bu başsavcılıklara HSK’nın özellikle Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadelede ön plana çıkmış isimleri tercih edeceği öğrenildi. Yayınlanacak kararname kapsamında Bölge Adliye Mahkemesi Başkanllıkları’nda da büyük değişiklikler olacağı öğrenildi.

YETKİ KARARNAMESİ

Diğer taraftan başta İstanbul olmak üzere Yargıtay üyeliklerine atanan Ağır Ceza Başkanları’nın boşluklarını doldurmak üzere yeni isimler de görevlendirilecek. Ağır Ceza Başkanları’nın hangi mahkemede görevlendirilecekleri Yaz Kararnamesi ardından yayınlanacak Yetki Kararnamesi ile açıklanacak.

Avukatlık mesleğinden hâkim ve savcılığa geçenlerle ilgili de önemli bir prensip kararı ilk kez uygulanacak. Buna göre, en son avukatlık yaptıkları il ve ilçelerdeki ilk derece mahkemelerde görev yapan hâkim ve savcılar, bulundukları yerdeki süreye bakılmaksızın (meslekte 5 yılını doldurmayanlar) bir başka bölgeye atanmak üzere kararname kapsamına alınacak.

Bu kapsamdaki hakim ve savcıların büyük bir bölümünün doğu bölgelerinde görevlendirileceği iddia edildi.

Yargıtay’a seçilen 100 üye! İsim isim kimler seçildi? TIKLA ÖĞREN

Yargıtay’a seçilen 100 yeni üyenin görev yerleri! TIKLA ÖĞREN

SON TV – Bilindiği gibi, Yargıtay’a seçilen üyeler arasında bulunan, darbe davalarının en önemli isimlerinden İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Öztürk’ün yeni görev yeri 9. Ceza Dairesi, İstanbul BAM Daire Başkanı Şerafettin Saka’nın yeni görev yeri 16. Ceza Dairesi, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru’nun yeni görev yeri 16. Ceza Dairesi, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan’ın yeni görev yeri 9. Ceza Dairesi, HSK Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Akgün’ün yeni görev yeri 14. Hukuk Dairesi, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Kırbıyık’ın yeni görev yeri 10. Ceza Dairesi, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta’nın yeni görev yeri 6. Ceza Dairesi, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan’ın yeni görev yeri 2. Ceza Dairesi, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı’nın yeni görev yeri 13. Ceza Dairesi, Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürü Dr. Ekrem Çetintürk’ün yeni görev yeri 16. Ceza Dairesi, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Feyzullah Taşkın’ın yeni görev yeri 13. Hukuk Dairesi, Anayasa Mahkemesi Genel Sekreter Yardımcısı Salim Küçük’ün yeni görev yeri 4. Hukuk Dairesi, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Karayıldız’ın yeni görev yeri 7. Ceza Dairesi, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Şaban Kazdal’ın yeni görev yeri 11. Hukuk Dairesi, İstanbul BAM Daire Başkanı Dr. Orhan Sekmen’in yeni görev yeri 19. Hukuk Dairesi, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı İdris Ünal’ın yeni görev yeri 8. Ceza Dairesi olmuştu.