SON TV

Hakim ve savcıların Yaz Kararnamesi isyanı!

Hakim ve Savcılar Kurulu'nun yaklaşık 1 aydır yayınlanması beklenen Yaz Kararnamesi’ni yeniden ertelemesi binlerce hakim ve savcıyı mağdur ediyor

Hakim ve savcıların Yaz Kararnamesi isyanı!

SON TV ÖZEL HABER – Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK)’nun yaklaşık 1 aydır yayınlanması beklenen Yaz Kararnamesi’ni yeniden ertelemesi binlerce hakim ve savcıyı adeta isyan ettirdi.

DAHA ERKEN YAYINLANIYORDU

Geçtiğimiz yıl Hakimler ve Savcılar Kurulu Yaz Kararnamesi 4 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanmış, hakim ve savcılar gerek tatil planlarını, gerekse de çocuklarının okul tercih ve kayıtlarını zaman geçirmeden yapmışlardı. Hatta, Yaz Kararnamesi 2016 yılında ise 6 Haziran günü ilan edilmişti. SON TV

20 TEMMUZ DENİLMİŞTİ AMA…

Fakat bu sene HSK Yaz Kararnamesi, Yargıtay’a seçilen 100 yeni üye sebebiyle bir süre gecikti. Önce 11 Temmuz 2018 tarihi verildi. Geçtiğimiz günlerde Yargıtay’a seçilen 100 yeni üyenin ilan edilmesi üzerine Kurul, Yaz Kararnamesi’nin 20 Temmuz’da başlayacak adli tatil öncesinde yayınlayacağını duyurdu. 

KARARNAME YİNE ERTELENDİ

Bugün büyük heyecanla Yaz Kararnamesi’ni bekleyen binlerce tayinci hakim ve savcı, yine hayal kırıklığı yaşadı. HSK 1. Dairesi bugün akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada Yaz Kararnamesi’ni 23 Temmuz ile 27 Temmuz 2018 arasında ilan edeceğini açıkladı.

MAĞDURİYET YAŞANIYOR

Yaz Kararnamesi’nin geç yayınlanacak olması sebebiyle tatil planı yapamayan, hangi ilde çalışacağını bilmeyen hakim ve savcılar, büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtiyorlar. SON TV

EN ÇOK BİRİNCİ BÖLGE ETKİLENİYOR

Gecikmeden en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana gibi birinci bölgede görev yapan hakim ve savcılar etkileniyor.

ÇOCUKLAR MAĞDUR

Örneğin, 27 Haziran’da başlayan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve adrese dayalı yerleştirme kapsamında lise tercihleri, 13 Temmuz Cuma günü saat 17.00’de sona erdi. Tayin bekleyen ve çocukları LGS’ye giren hakim ve savcılar hangi ilde çalışacaklarını bilmedikleri için tercih yapmakta büyük sıkıntı çekti. Hakim ve savcılar erken tatil rezervasyonu yapmakta da sıkıntı yaşadı.

EŞLER MAĞDUR

Eşleri memur olan hakim ve savcılar da kararnamenin henüz yayınlanmamasından şikayetçi… Çünkü tayini farklı ile çıkan hakim savcıların eşlerini aynı ile tayininin çıkarılması da belli bir zaman alıyor. Hakim ve savcılar lojman konusunda da belirsizlik yaşıyor.

Yargıtay’a seçilen 100 üye! İsim isim kimler seçildi? TIKLA ÖĞREN