2018 İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları

Eylül ayının başında duyurulan Sağlık Bakanlığı 5 bin personel alımı sürecinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, en az ilkokul mezunu olmak üzere, engelli ve eski hükümlü olan 5 bin 298 bireyin personel istihdam edileceği duyurusunu yapmıştı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından Eylül ayının başında duyurulan Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı büyük ilgi görmüş ve binlerce kişi İŞKUR üzerinden başvurularını tamamlamıştı. 5 binden fazla kişinin istihdamını sağlayacak olan personel alımı, en az ilkokul mezunu olmak üzere engelli ve eski hükümlüleri kapsıyor. 13 Eylül tarihinde sona eren başvurularda nihai sona erişildi. Sağlık Bakanlığı, yaptığı duyuru ile başvuru sonuçlarını açıkladı.

PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

İŞKUR tarafından yapılan duyuruda Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Nihai Listelerinin belli olduğu ilan edildi. Kurum tarafından yapılan duyuruda iki şehir için iki farklı liste açıklandı.

Açıklanan sonuçlarla birlikte, İstanbul için kuraya katılmaya hak kazanan kişi sayısı 51 bin 767 başkent Ankara için ise 55 bin 538 olarak duyuruldu.

İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları

İSTANBUL LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ANKARA LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul ve Ankara olarak iki farklı liste şeklinde açıklanan başvuru sonuçları sonrasında adayların önünde kura sonuçlarını beklemek kalıyor. İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları hakkında son gelişmeler…

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Sağlık Bakanlığı tarafından İlan edilen kadrolara başvurusu sonucu atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecek. Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı sürekli işçi kadrolarına yerleşen adayların ücretleri merkezi yönetim bütçesinden ödenecek. Her aday, ilan edilen kadrolardan bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir meslek koluna başvuru yapacak.

Kura usulüne tabi kadrolarda istihdam edilecek sürekli işçiler, İş – Kur tarafından bildirilen adaylar arasından Sağlık Bakanlığınca noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında yapılan duyuru şöyleydi: “Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri kapsamında Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığıyla kura usulü ile en az ilköğretim düzeyinde 3.591 sürekli işçi, 431 engelli işçi ve 1.276 eski hükümlü işçi olmak üzere toplam 5.298 sürekli işçi alınacaktır.”

“Sürekli işçi kadroları ve başvuru şartları Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayımlanacaktır. Başvurular, personel alım ilanının Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü sitesinde yayımlanmasına müteakip 10 gün süreyle www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.”


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version