SON TV

2019 asgari ücret artışında önemli gelişmeler! 2019’da asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Yaklaşık 7 milyon işçiyi yakından ilgilendiren 2019 asgari ücret tutarının ne kadar olacağı daha şimdiden merak ediliyor. Asgari ücrete yapılacak zam miktarında en önemli etken, enflasyon rakamları olacak. Peki, 2019 Asgari ücret zammı ne kadar kaç TL olacak? İşte Ocak'ta yapılacak olan asgari ücret zam oranı ile beklenen rakam..

2019 asgari ücret artışında önemli gelişmeler! 2019’da asgari ücret zammı ne kadar olacak?

2019’da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere yapılan ilk komisyon toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleşti. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019 zamlı asgari ücret fiyatlarını konuştu. Bu kapsamda yapılan ilk toplantı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde tamamlandı. İşte 2019 asgari ücret artışı hakkında tüm merak edilenler…

2019 ASGARİ ÜCRET ZAMMINA YEREL SEÇİM ETKİSİ

Yerel seçimlerin de 2019’da olacak olması asgari ücretin makul seviyede olmasına etki edebilir. Hükümet, işçi ve işveren arasında kıran kırana geçecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında 2019 asgari ücreti belirleyerek kamuoyuna duyuracak. Asgari ücret tespit komisyonu geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını yaptı. Toplantıda Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edildi.Türk-İş gerçekleşen enflasyon artı refah payı isterken, TİSK ise asgari ücret desteğinin sürdürülmesini talep ediyor. Bu yıl ilk kez Türk-iş bünyesinde bir asgari ücretli de çalışmalara katıldı.

İŞTE BEKLENEN RAKAM

İlk belirlemelere göre Asgari geçim indirimi dahil olmak üzere 2019’daki asgari ücret tutarının 2.000 TL’nin üzerinde olması bekleniyor. İşverenlere maliyet yansımaması adına işveren teşviklerinin de arttırılması hedeflenmektedir.

Volkan YILDIZ

ETİKETLER: