SON TV

2019 Regaib Kandili ve Üç aylar ne zaman? İşte 2019 Regaib Kandili ve dini günler takvimi

Üç aylar yaklaştı. İslam dünyasında dua ve ibadetlerle geçirilen üç aylar, Regaib Kandili ile birlikte başlayacak. 2019 Regaip Kandili için çok kısa bir süre kaldı. Binlerce kişi üç ayların başlangıcı olan 2019 Regaip Kandili'nin tarihini araştırıyor. Peki 2019 Regaib Kandili ne zaman? Diyanet İşleri Başkanlığı tüm dini günlerin yer aldığı 2019 takvimini sene başında yayımladı. Peki, Regaip Kandili ne zaman? Üç aylar ne zaman başlıyor? İşte 2019 Diyanet dini günler takvimi...

2019 Regaib Kandili ve Üç aylar ne zaman? İşte 2019 Regaib Kandili ve dini günler takvimi

2019 Regaib Kandili için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Binlerce kişi 2019 Regaib Kandili’nin ne zaman olduğunu araştırıyor. Üç ayların başlangıcından önceki Perşembe akşamı olan Regaib Kandili faziletleri ile İslam alemi için büyük bir öneme sahip. Duaların kabul olduğu, bolca ibadet yapılan Regaib Kandili, üç ayların başlangıcı olmasıyla da ayrıca önem taşıyor. Peki, 2019 Regaib Kandili ne zaman? Üç aylar ne zaman başlıyor? İşte 2019 Diyanet dini günler takvimi…

2019 REGAİB KANDİLİ NE ZAMAN? ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Regaib Kandili için 6 günlük bir süre kaldı. 2019 yılı dini günler takvimine göre; Regaib Kandili 7 Mart Perşembe gününe denk geliyor. Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan Regaib Kandili’nin faziletlerinden istifade etek için bolca ibadet edilece. 8 Mart Cuma günü ise Recep ayının ilk günü ile üç aylar başlayacak. Recep ayını, Şaban ayı takip edecek. Şaban ayının ardından ise ‘Onbir Ayın Sultanı’ Ramazan-ı Şerif’e girilecek.

2019 RAMAZAN AYI NE ZAMAN?

Onbir Ayın Sultanı olarak bilinen ve İslam aleminin büyük kıymet verdiği Ramazan ayı üç ayların sonuncusudur. Ramazan ayının başlayacağı tarih de yoğun şekilde aranıyor. Ramazan ayı 6 Mayıs 2019’da başlayacak. Bir ay boyunca oruçlar tutulacak, teravih namazları kılınacak, iftarlar verilecek. 3 Haziran akşamı açılacak son oruç ile mübarek Ramazan ayı sona erecek. 4 Haziran’da ise Ramazan Bayramı başlayacak.

DİYANET DİNİ GÜNLER TAKVİMİ 2019

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sitesi üzerinden dini günlerin yer aldığı takvim yayınlandı. 2019 yılı içerisinde İslam alemi için önemli olan tüm günlere yer verildi. Dini günler ile ilgili tüm bilgileri Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimi vasıtasıyla öğrenebilirsiniz. Diyanet dini günler takvimi için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız…

DİYANET DİNİ GÜNLER TAKVİMİ 2019 İÇİN TIKLAYINIZ!

2019 KANDİL GÜNLERİ

7 Mart 2019 Perşembe günü Regaib Kandili,

2 Nisan 2019 Cuma günü Miraç Kandili,

19 Nisan 2018 Pazartesi günü Berat Kandili,

8 Kasım 2018 Pazartesi Mevlid Kandili,

8 Mart 2018 Pazartesi günü Üç Aylar başlangıcıdır.

REGAİB KANDİLİ’NİN ÖNEMİ NEDİR?

Recep ayının ilk Cuma gecesine Regaib gecesi denir. Regâib, Arapça bir kelimedir ve “reğa-be” kökünden gelmektedir. “Reğa-be”, kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarfetmek demektir.

Regâib kelimesi Kur’an’da geçmemektedir. Ancak “reğabe”den türemiş olan çeşitli kelimeler, Kur’ân’da sekiz yerde geçmekte ve “reğabe”nin ifâde ettiği mana için kullanılmaktadır (el-Bakara, 2/ 130; en-Nisa, 4/ 127; et-Tevbe, 9/59,120; Meryem, 19/46; el-Enbiyâ, 21/90; el-Kalem, 68/32; el-İnşirah, 94/8).

Terim olarak Regâib, Türkçe’de kandil geceleri dediğimiz mübârek gecelerden biridir. Hicrî takvime göre, yedinci ay olan Receb’in ilk cuma gecesi Regaib Kandilidir. Bu gecede Yüce Allah’ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır.

Regâib gecelerinde dua etmek, tövbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür.

ETİKETLER: