18 Temmuz 2026 · Cumartesi · Özel Haberin Kaynağı
SON TV
SON DAKİKA
İçişleri Bakanlığı

30 ilde DEAŞ operasyonu: Jandarma’dan terör örgütüne darbe, 119 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 30 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 119 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin örgüt propagandası yaptıkları, örgüte üye oldukları ve finans sağladıkları iddiasıyla haklarında adli soruşturma başlatıldı.

SON.TV/ANKARA

İçişleri Bakanlığı, DEAŞ terör örgütüne yönelik yurt genelinde yürütülen operasyonlara bir yenisinin daha eklendiğini duyurdu. Bakanlığın açıklamasına göre, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda, İl Jandarma Komutanlıklarınca 30 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 119 şüpheli yakalandı.

Operasyonların, terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi, finans kaynaklarının kesilmesi ve örgütsel yapılanmanın çökertilmesi amacıyla yürütüldüğü belirtildi. 

ŞÜPHELİLER HAKKINDA ÜÇ AYRI TESPİT

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre yakalanan şüphelilerin;

  • Sosyal medya hesapları üzerinden DEAŞ terör örgütünün propagandasını yaptıkları,
  • Terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri veya örgütle bağlantılı oldukları,
  • Örgütle bağlantılı kişi ve sözde yardım kuruluşları aracılığıyla finans sağladıkları,

tespit edildi.

Şüpheliler hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarınca adli soruşturma başlatıldığı bildirildi. 

JANDARMA VE SAVCILIKLAR KOORDİNELİ ÇALIŞTI

Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda İl Jandarma Komutanlıklarınca gerçekleştirildi.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin dijital materyalleri ve örgütsel bağlantılarına ilişkin deliller de incelemeye alındı. 

TERÖRÜN FİNANS YAPILANMASINA GEÇİT YOK”

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, güvenlik güçlerinin DEAŞ’ın yalnızca silahlı yapılanmasına değil, finans ve propaganda ağlarına karşı da mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğü vurgulandı.

Açıklamada, “Güvenlik güçlerimiz ile birlikte DEAŞ terör örgütünün faaliyet ve finans yapılanmalarına karşı operasyonlarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık ayrıca operasyonda görev alan Jandarma Genel Komutanlığı personeline, Terörle Mücadele Daire Başkanlığına, Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve operasyona katkı sağlayan tüm personele teşekkür etti. 

ETİKETLER: #DEAŞ #Terör #Jandarma #İçişleriBakanlığı #Operasyon #CumhuriyetBaşsavcılığı #TerörleMücadele #Güvenlik #SonTV