SON TV

4000 öğretmene tayin müjdesi!

Milli Eğitim Bakanlığı’nca, mazerete bağlı yer değişikliği başvurusu yapan öğretmenlerden ataması gerçekleşmeyenlere ikinci başvuru hakkı verildi. Mağduriyeti SON.TV gündeme getirmişti.

4000 öğretmene tayin müjdesi!

SON.TV’nin de gündeme getirmesi ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), mazerete bağlı yer değişikliği başvurusu yapan öğretmenlerden ataması gerçekleşmeyenlere ikinci başvuru hakkı tanındı.

MEB AÇIKLAMA YAPTI

MEB’in Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Mazerete bağlı yer değişikliği başvurusu yapan öğretmenlerimizden ataması gerçekleşmeyenler için ikinci bir başvuru hakkı tanındı. Başvurular 5-7 Eylül tarihleri arasında, atamalar ise 10 Eylül tarihinde yapılacak” denildi.

GÜNDEME GETİRDİK

SON.TV, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, hakim-savcı, polis ve asker gibi bazı meslek gruplarına mensup eşleri olup eşleri başka il ve ilçeye tayin olurken kendi tayini henüz yapılmayan öğretmenler ile ilgili harekete geçmesi beklendiğini gündeme getirmişti.

SON.TV, bu meslek gruplarına ait kişilerin başka il ya da ilçelere atanırken bazılarının öğretmen eşleri ile ilgili bir atama yapılmadığını duyurmuştu. Bu durumda 4000 kişinin olduğu edinilen bilgiler arasındaydı.

İŞTE O HABERİMİZ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, hakim-savcı, polis ve asker gibi bazı meslek gruplarına mensup eşleri olup eşleri başka il ve ilçeye tayin olurken kendi tayini henüz yapılmayan öğretmenler ile ilgili harekete geçmesi bekleniyor.

Mevcut durumda bu meslek gruplarına ait kişiler başka il ya da ilçelere atanırken bazılarının öğretmen eşleri ile ilgili bir atama yapılmadı. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü internet sayfasında 17.8.2018 tarihinde yayımlanan duyuruda, 2018 yılı yaz tatili kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme sonuçları açıklanmasına rağmen çok sayıda kişi kendileri ile ilgili herhangi bir atama yapılmaması yüzünden mağdur. Bu durumda 4000 kişinin olduğu edinilen bilgiler arasında.

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA NE YAPILMIŞTI?

Geçtiğimiz yıllarda benzer mağduriyetlerin giderilmesi için çalışma başlatan Milli Eğitim Bakanlığı’nın yer değiştiren hakim-savcı, asker ve polislerin öğretmen olan eşlerinin, geçici görevle aynı ile gönderilmesi için harekete geçmişti.
Mağduriyetin giderilmesi için çalışma başlatan Milli Eğitim Bakanlığı, yer değiştiren bu hakim-savcı, polis ve askerlerin öğretmen olan eşlerinin, geçici görevle aynı ile gönderilmesini yapmıştı.

MEB’in geçici görevlendirme yapabileceği ya da il emrine atama konusunda eş durumu tayini olmayanlar için yeni bir başvuru yolu açabileceği belirtiliyor.

Problem çözülmezse, eşler ya yerlerinde kalacak ya da aylıksız izne ayrılacak. Netice olarak aile bütünlüğü bozulacak.

Konu ile ilgili Eğitim-Bir-Sen’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

Eğitim-Bir-Sen ile ilgili görsel sonucu
Mazerete bağlı yer değişikliği talebi karşılanmayan öğretmenler için il/ilçe emri talep ettik. Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, mazerete bağlı yer değişikliği talepleri karşılanamayan öğretmenler için kişinin tercihine bağlı olarak mazeretin bulunduğu il veya ilçe emrine atama yapılması konusunda gerekli düzenlemenin yapılması talebinde bulunduk.

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü internet sayfasında 17.8.2018 tarihinde yayımlanan duyuruda, 2018 yılı yaz tatili kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme sonuçları açıklanmıştır. Taleplerin önemli bir kısmı karşılanmasına rağmen talepleri karşılanmayan ve bu nedenle mağdur duruma düşecek birçok öğretmen de bulunmaktadır.

“OLUMSUZ ETKİLENMEKTEDİR”

Aile bütünlüğünün sağlanamaması, sağlık problemlerine çözüm olacak veya diğer mazeret durumlarını giderecek yer değişikliği taleplerinin karşılanamaması, öğretmenlerin moral ve motivasyonunu bozmakta, bu durum da eğitim-öğretimi olumsuz etkilemektedir.

Nitekim geçmişte mazeret nedeniyle yer değişikliği talepleri karşılanamayanlar için Bakanlıkça il ya da ilçe emri uygulanmak suretiyle doğacak mağduriyetlerin önüne geçilmişti.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

ETİKETLER: