57 ilin valisi değişti…Valiler kararnamesinin şifreleri

Uzun süredir beklenen Valiler kararnamesi bu gece yarısı Resmi Gazete’de yayınlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylanıp Resmi Gazete’ye gönderilen kararname de dikkat çekici kararlar alındı.

Aralarında önemli isimlerin de bulunduğu 16 ilin valisi merkeze çekildi. Merkeze çekilen isimler arasında deprem bölgesinde başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Tuncay Sonel, Salih Ayhan ve Osman Bilgin gibi isimler de bulunuyor. Bu isimlern başka görevlerde değerlendirileceği zannediliyor.

Kararname kapsamında 57 ile ise yeni valiler atandı. AFAD Başkanı Yunus Sezer Edirne Valisi oldu. Adana Valisi Süleyman Elban ise İzmir Valisi oldu. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşker ise Adana Valisi yapıldı.
Başarılı çalışmaları ile bilinen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ise Erzincan’a atandı.
Erzincan Valisi Mehmet Makas ise Kırıkkale Valisi oldu. Beklenenin aksine Ankara Valisi Vasip Şahin’in görev yeri değişmedi. Şahin’in daha üst bir göreve getirilmesi bekleniyordu. Yine kararname kapsamında Muğla’da başarılı çalışmaları ile bilinen Vali Orhan Tavlı Samsun Valiliği’ne getirildi. Yerine ise Hakkari’de yine çalışkanlığı ile göz dolduran İdris Akbıyık getirildi. Hakkari Valiliği’ne ise Ali Çelik getirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kararnameyi sosyal medya hesabından şöyle yorumladı:

Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın tensip ve takdirleriyle atamaları gerçekleşen Sayın Valilerimizi tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

Türkiye Yüzyılında ülkemizin huzur ve güvenliği için İÇİŞLERİ AİLESİ OLARAK aşkınan çalışıp, aşkınan milletimize hizmet edeceğiz🇹🇷


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version