SON TV

Erdoğan, Almanya’dan Fethullahçı yapıyla mücadeleye destek istedi

Türkiye Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman Medyasına çok önemli bir makale kaleme aldı. Erdoğan; Alman devletinden Terör Örgütleri ve Fethullahçı yapıyla mücadele de destek istedi.

Erdoğan, Almanya’dan Fethullahçı yapıyla mücadeleye destek istedi

Türkiye Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung Gazetesi için bir yazı kaleme aldı. Türkiye’deki Alman İş yatırımcılarının sayısını artırmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Erdoğan, Alman devletinden Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadelede destek istedi.

27-29 Eylül tarihlerinde Almanya’ya resmi devlet ziyareti bugün gerçekleştirecek olan Türkiye Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Frankfurter Allgemeine için bir makale kaleme aldı.

ALMANYA TÜRKİYE İLİŞKİLERİNDE YENİ SAYFA AÇALIM

Başkan Erdoğan, “Almanya’dan Beklentiler” başlıklı makalesinde Almanya ve Türkiye’nin ortak çıkarlarına işaret ederek daha sıkı bir işbirliği önerisinde bulundu. “Amerikan hükümetinin tek taraflı ve sorumluluk sahibi olmaktan uzak tutumunun” dünyayı ticaret savaşlarına götürdüğüne dikkat çeken Erdoğan, Almanya ve Türkiye arasındaki anlaşmazlıkların diyalog yoluyla giderilebileceğini savundu. Erdoğan Ankara – Berlin ilişkilerinde “yeni bir sayfa” açmanın iki taraf için de elzem olduğuna dikkat çekti.

ALMAN İŞ DÜNYASINI YATIRIMA TEŞVİK EDECEĞİZ

İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere de değinen Başkan Erdoğan, Türkiye’nin “güneş ve rüzgâr enerjisi tesislerinin artırılması ile yerli kaynaklardan üretimi teşvik etmek ve bu yolla da iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir adım atmak istediğini” belirtti. Türkiye Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yenilenebilir enerji alanında ve diğer alanlarda Alman iş dünyasının yatırımcı sayısını artırmayı ve karşılıklı ticari ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI MÜCADELEDE DESTEK İSTİYOR

Avrupa’da yükselen sağ radikalizm ve “kurumsal ırkçılığa” da dikkat çeken Başkan Erdoğan, hem Almanya hem de Türkiye için İslam karşıtlığı ile mücadelenin önemli olduğunu vurguladı. Erdoğan ayrıca Federal Almanya Hükümetinden Türkiye’nin PKK, DHKP-C ve FETÖ Terör Örgütü ile mücadelesinde destek talep etti. Erdoğan, FETÖ yapılanmasına dahil olan kurum ve kişilere karşı Almanya’dan “kararlı adımlar” atmasını beklediklerini belirtti.

İKİLİ YOĞUN DİPLOMASİ YÜRÜTÜLECEK

Türkiye Devlet Başkanı Erdoğan’ın bugün öğle saatlerinde Almanya Berlin’e inmesi bekleniyor. Yarın Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından Bellevue Sarayı’nda askeri törenle karşılanacak olan Erdoğan, Şansölye Angela Merkel ile de görüşecek. Erdoğan Cumartesi günü Merkel ile ikinci kez görüştükten sonra Köln’e hareket edecek. Erdoğan Köln’de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Köln Merkez Camii’nin resmi açılışını yapacak.

ETİKETLER: