ABD ile henüz ses kaydı ve görüntü paylaşılmayacak
Gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasına ilişkin ABD Başkanı Trump'ın ses kaydı ve görüntü talebine karşılık Türk güvenlik kaynaklarından, "Cinayete ilişkin henüz ABD ile ses kaydı ve görüntü paylaşma planımız yok" açıklaması geldi

2 Ekim’de Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında ABD’nin ses kaydı ve görüntü talebine karşı Türk güvenlik kaynakları, “Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi ile ilgili ABD tarafı ile henüz ses kaydı ve görüntü paylaşılmayacak” açıklamasında bulundu
2 Ekim’de Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili görüntü ve ses kaydının olduğu öne sürülmüştü.
ABD Başkanı Trump’ın çağrısı sonrası Türk güvenlik kaynakları, cinayete ilişkin henüz ABD ile ses kaydı ve görüntü paylaşma planı olmadıklarını belirtti.
POMPEO’DAN KAPSAMLI RAPOR ALACAĞIM
Trump, “Türkiye hükümeti ses ve görüntü bilgileri olduğunu söylüyor.” şeklindeki bir soruya, “Eğer varsa (bu bilgileri) biz talep ettik.” diye karşılık verdi.
“Ses ve görüntü kayıtları varsa şaşırır mısınız?” yönündeki başka bir soruya ise, “Hayır. Emin değilim olup olmadığına ama muhtemelen var. Mike Pompeo geri döndüğü zaman kendisinden kapsamlı bir rapor alacağım” diye konuştu.
Trump, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yu, olayın üzerinden yaklaşık 2 hafta geçmesinin ardından Suudi Arabistan’a yollamıştı. Pompeo, Riyad’da yaptığı üst düzey görüşmelerin ardından Ankara’ya geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüştü.