Adalet Bakan Yardımcılarının görev alanları değişti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un imzasıyla “Bakan Yardımcılığı Görev Dağılımı ve Vekalet” konulu genelge yayımlandı. Bakan yardımcılıkları, merkez teşkilatı ile bağlı kuruluşlara gönderilen genelgeye göre; Bakan Yardımcılarının görev alanları yeniden belirlendi.
Hurşit Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı kararı uyarınca geçtiğimiz günlerde Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı. Söz konusu atamanın ardından görev dağılımları da belli oldu. Buna göre; Hurşit Yıldırım Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, İcra İşleri Dairesi Başkanlığı, İnsan Hakları Dairesi Başkanlığı ile Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’nden sorumlu oldu.
Adalet Bakan Yardımcıları Ramazan Can, Akın Gürlek ve Niyazi Acar’ın görev dağılımlarında ise bir değişikliğe gidilmedi.
Bakan Yardımcısı Ramazan Can, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı, Personel Genel Müdürlüğü, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu’ndan sorumlu olurken, Adalet Bakan Yardımcısı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu Üyesi Akın Gürlek ise Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, Eğitim Dairesi Başkanlığından sorumlu oldu.Bakan Yardımcısı Niyazi Acar, Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, Mevzuat Genel Müdürlüğü, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden sorumlu.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version