SON TV

Adalet Bakan Yardımcılığına Trabzonlu isim

Adalet Bakan Yardımcılığı için yargı kulisleri hareketli günler geçirirken, SONTV, Adalet Bakan yardımcılığı için kulislerde adı geçen o isimleri duyurmaya devam ediyor.

Adalet Bakan Yardımcılığına Trabzonlu isim

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un göreve başlamasının ardından kulislerde bakan yardımcılığı için yeni isimler konuşulmaya başlandı. SONTV, Bakan Tunç’un göreve başlamasıyla iki bakan yardımcısı ile yolların ayrılacağını daha önce yazmıştı. Yolların ayrılacağı iki bakan yardımcısının yerine kimin getirileceği ise merak konusu oldu. Yargı kulislerinde bakan yardımcılığı için birçok isim konuşulsa da SONTV, öne çıkan isimleri açıklamaya devam ediyor.

SONTV’nin edindiği bilgiye göre; 26. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın Adalet Bakan Yardımcılığına adının geçtiği öğrenildi.

SALİH CORA KİMDİR?

9 Temmuz 1981 Trabzon doğumlu olan Cora,

İlkokulu Trabzon’un Tonya ilçesinde bitirdi.Orta öğrenimini Trabzon’da tamamladı.Selçuk Üniversitesi hukuk Fakültesinden mezun oldu. 

Trabzon Barosunda serbest avukatlık yaptı. İl İnsan Hakları Kurulu Üyeliği ve sivil toplum örgütlerinde yöneticilik görevlerinde bulundu. Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanvekilliği görevini yürüttü.

2004-2010 tarihleri arasında AK Parti Trabzon il yönetim kurulu üyeliği, il seçim işleri başkanlığı ve il seçim koordinasyon merkezi başkanlığı görevlerinde yer aldı.

2011-2014 yıllarında AK Parti il disiplin kurulu üyeliği , büyük kongre üyeliği görevlerinde yer aldı. AK Parti Siyaset Akademisinin birinci döneminde il birincisi oldu.

26. Dönemde Trabzon Milletvekili seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı.

Salih Cora, evli ve üç çocuk babasıdır.