Adalet Bakanı skandala el koydu

 

 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Muhammet Emin Ay, mezuniyet töreninde bölümü birincilikle bitirenlere tanınan konuşma hakkının kendisine verilmediğini iddia etti. Hazırladığı konuşma metnini paylaşan Ay’ın, 28 Şubat’a ve Necmettin Erbakan’a atıf yapması dikkat çekerken rektörlük; söz konusu iddiaya ilişkin inceleme başlattığını duyurdu.
ENGELLENENE METNİ PAYLAŞTI
Ay, engellendiği iddiasını şu sözlerle sosyal medyasından şu sözlerle duyurdu: “Her sene mezuniyette yapılan birincilik konuşması İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini birincilikle bitirmeme rağmen bugün yaptırılmaya layık görülmemiştir. İlgili metin ektedir.” Daha sonra engellendiğini öne sürdüğü metni paylaştı. Metinde, 28 Şubat sürecinde yaşanılan zorluklardan, Necmettin Erbakan’a kadar geniş bir yelpazede atıf yapıldığı görüldü. Metnin, Necip Fazıl Kısakürek’in bir şiiriyle bitirildiği de yine dikkat çeken kısımlar arasındaydı.

REKTÖRLÜK AÇIKLAMA YAPTI
İstanbul Üniversitesi rektörlüğünde konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden birincilikle mezun olan sevgili öğrencimiz Muhammed Emin Ay’ı tebrik ediyor, meslek hayatında başarılarının devamını diliyoruz. Hukuk Fakültemizin mezuniyet töreninde gerçekleşen üzücü durumla ilgili olarak Rektörlüğümüzün gerekli incelemeyi başlattığını kamuoyunun bilgisine sunarız.”

ADALET BAKANI ARADI
Mezuniyet töreninde, Dekan kararı ile 1’inclilik konuşması yapması engellenen Muhammet Emin Ay’a bu sabah itibari ile iade-i itibar yapıldı

Programda bulunan fakat yaşamanlardan habersiz olan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç arayıp, sahne gerisinden yaşananları kendisinden dinledi ve tebrik etti.

YÖK Başkanı Erol Özvar arayıp kendisine haksızlık yapıldığının altını çizdi. İstanbul Üniversitesi Rektörü Osman Bülent Zülfikar ise rektörlüğe davet edip kendisi ile görüştü.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version