Adalet devletin güvencesidir

Yargıtay üyesi Mehmet Yılmaz yayınladığı mesajında şunları söyledi:

Adalet; toplum yaşamını düzenleyen, huzur ve mutluluğunun temelini oluşturan asil bir duygudur. Bu sebeple adalet dağıtımı en önde gelen hizmetlerden biridir.
Hangi türden olursa olsun, haksızlıklara karşı en büyük güvencelerden birisi kuşkusuz mahkemelerdir. Muhakkak ki, yargı görevlilerinin; mutlak tarafsız, güvenilir, hür vicdanlı, çalışkan, sorumluluk duygusu yüksek, fedakar kişilerden olması bu güvenceyi sağlamlaştıracaktır.
Bizler, Türk Hakim ve Savcıları olarak iyi biliriz ki; Adalet duygusu ile biçimlenmiş, yasalara ve hukuka saygılı bir toplum, ancak adalet hizmetinin aksamadan yürütüldüğü bir ortamda yeşerir. Adaletin dürüst, etkin ve süratli dağıtılması devletin varlığının da güvencesidir.
Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi yargı teşkilatı, en mütevazi birimden en üst katına kadar her zaman olduğu gibi bundan böyle de vatan ve millet sevgisi, Cumhuriyete ve hukuka bağlılığı, milli iradenin hayat bulduğu demokrasiye duyduğu derin saygı, kendine özgü ağırlığı ve mutlak tarafsızlığı ile büyük Türk Milletinin ve Devletinin yanında olacaktır.
Görevi başında hunharca şehit edilen hakim ve savcılarımız başta olmak üzere geçen yıldan bu yana ebediyete irtihal eden Hakim-Savcı-Avukat meslektaşlarımız ile Adalet Teşkilatı mensuplarını rahmetle anıyor, Yeni adli yılın Yargı camiamıza ve Yüce Türk Milletine hayırlar getirmesini canı yürekten temenni ediyorum.

Bilindiği gibi Mehmet Yılmaz FETÖ ile mücadelede büyük emekler vermiş, HSK bünyesinde 2. Daire Başkanı olarak görev yaptıktan sonra Yargıtay üyeliğine seçilmişti .


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version