SON TV

AÖF sınav yerleri ve giriş belgesi yayımlandı! (AÖF sınav yerleri sorgulama)

AÖF sınav yerleri, Anadolu Üniversitesi tarafından duyuruldu. Açıköğretim Fakültesi (AÖF) güz dönemi sınavı 12-13 Ocak 2019 tarihlerinde yapılacak. AÖF sınavına girecek öğrenciler günlerdir AÖF sınav yerlerinin açıklanmasını bekliyordu. Beklenen açıklamanın gelmesiyle 'AÖF sınav yerleri' yoğun şekilde aranıyor. İşte AÖF sınav yeri sorgulama ekranı! AÖF sınav giriş belgesi çıkarma işlemini haberimizdeki bağlantıdan yapabilirsiniz.

AÖF sınav yerleri ve giriş belgesi yayımlandı! (AÖF sınav yerleri sorgulama)

Yeni eğitim-öğretim yılının ikinci AÖF sınavına 1 hafta kaldı… Kritik sürece girilmesi nedeniyle öğrenciler sınav giriş belgelerinin açıklanmasını bekliyordu. Anadolu Üniversitesi saat 11.00 sularında dönem sonu AÖF sınav yerlerinin belirtildiği belgeyi öğrencilerin erişimine açtı.

AÖF sınav yerleri ile ilgili beklenen açıklama geldi. 12-13 Ocak tarihlerinde yapılacak AÖF güz dönemi sınavına girecek öğrenciler sınav yerlerini yoğun şekilde arıyor. AÖF sınav yerleri AÖF sitesindeki otomasyondan öğrenilirken, AÖF sınav giriş belgesi de aynı otomasyon üzerinden çıkarılabiliyor. İşte AÖF sınav giriş yerleri sorgulama ekranı! Ayrıca AÖF sınav giriş belgesi çıkarma işlemini de aşağıdaki bağlantıdan gerçekleştirebilirsiniz…

AÖF SINAVI SAAT KAÇTA?

AÖF sınavı 12 Ocak Cumartesi ve 13 Ocak Pazar günleri gerçekleştirilecek. AÖF sistemi ü​zerinden sınava girilecek yerler duyuruldu. AÖF sınavı sabah oturumu 09.30 ila 11.30 saatleri arasında gerçekleşecek. AÖF sınavı öğlen oturumu ise 14.00 – 16.00 saatleri arasında yapılacak. Adayların oturumlar başlamadan 15 dakika öncesinden sınav merkezlerinde olmaları gerekiyor.

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKARMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF SINAVI UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez.

Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz.

Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.

Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir.

Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.

Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.

Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.

AÖF’TE BÜTÜNLEME VAR MI?

AÖF’ün bütünleme sınavını neden yapmadığına dair açıklama yapan Anadolu Üniversitesi, konuyu şu ifadelerle açıkladı; Sınavlarda başarının değerlendirilmesinde Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları kullanılmaktadır. Bu sistemde güz ve bahar dönemleri birbiri ile ilişkilidir. Güz döneminde bir öğrencinin başarısız olduğu bir dersi bahar döneminde genel not ortalamasını yükselterek kurtarma şansı vardır. Bütünleme sınavı uygulandığında dönemler arası bağlantı kopacağından ve sistemdeki “Uyarı” ve “Tekrar” durumları uygulanamayacağından öğrenci başarısı olumsuz etkilenecektir. Ders geçme ve değerlendirme sistemimiz incelendiğinde bu durum açıkça görülecektir. Tüm bu açıklamalar sonucunda bütünleme sınavı uygulanması durumunda öğrencilerimizin dezavantajlı duruma geleceği değerlendirilmektedir.

AÖF SINAV GEÇME NOTLARI

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

AÖF’E YENİ KAYIT KİMLER YAPTIRABİLİR?

Anadolu Üniversitesinin merkezi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi önlisans programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans programlarına ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

Ön lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili YGS puan türünde en az 150 puan almakMerkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili LYS puan türünde en az 180 puan almak
gerekmektedir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir önlisans veya lisans programına yerleştirilenler kayıt hakkı kazanmaktadırlar.

ÖSYM tarafından 2017-ÖSYS ile meslek lisesinde okuyan ya da mezun olan adaylara tanınan sınavsız geçiş hakkı kaldırılmıştır.

2019 AÖF KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

– Lise diploması

– Kimlik Fotokopisi

– 12 Adet vesikalık fotoğraf

– Öğrenci katkı payının ödendiğine dair banka dekontu

BEDELLİ ASKERLİK YAPANLAR SINAVA NASIL GİREBİLECEK?

İlgili dönemin sınavından yaklaşık 20 gün öncesinde https://aosdestek.anadolu.edu.tr/ sayfasından giriş yaparak, Görev Belgenizi ekleyerek ve talebinizi belirterek göndermeniz halinde durumunuz ilgili birim tarafından değerlendirilecektir. Ayrıca süreçle ilgili bilgilendirme yapılacaktır.

ETİKETLER: