Bora Kaplan’dan şok ifadeler

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 28’i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkemede savunma yapan Ayhan Bora Kaplan, sorgusunda bazı bürokratlar eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dönemindeki ve bazı emniyet mensupları hakkında bilgi vermesinin istendiğini söyledi. Kaplan, kendisine 7-8 sayfa getirdiklerini kabul ederse sadece Erkan Doğan suçlamasıyla sevk edileceğini ve en fazla 1 yıl hapis yatacağını söylediklerini iddia etti.

‘TANIMADIĞIM İSİMLERİ İMZALATMAK İSTEDİLER’
Kaplan duruşmada yaptığı savunmasında önemli iddialarda bulundu. Kaplan,  önüne ifadeler getirildiğini belirterek “Baktım, akla hayale gelmez şeyler yazılmış.  Tanımadığım isimler. İmzalamayacağımı söyleyince, ‘Sen bilirsin’, ‘üzerine üç cinayet çıkarmazsak’, ‘sana selam vereni yakmazsam’ denildi. Millete nasıl iftira atayım. Son ifadem 8-10 saat sürdü. 40-50 kişilik liste verip tanıdıklarımı sordular. Tanıdıklarımı söyleyince, ‘Ooo, örgüt olduğunu kabul ediyorsun.’ dediler. ‘Hayır, ben tanıdıklarımı söylüyorum.’ cevabını verdim. İfadelerimi tamamen reddetmiyorum, ama üzerinde oynamalar var” dedi.

‘GİTTİĞİM YERLERİN KONUMUNU ATTIM’
Bora Kaplan eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ı da suçladı. Adının Süleyman Soylu’yla birlikte anılmaya başlandığını, kendisini onu tanımadığını belirten Kaplan “Onun ekibi göreve gelir gelmez Bakanla ilgim olmadığını ortaya koymak için bana saldırmaya başladı. Barları sattığım halde baskıya devam ettiler. Bir trafik uygulamasında beni yere yatırdılar. Komiser Onur, ‘Servet Müdür’ün kesin talimatı var, ikinci emre kadar evden çıkmayacaksın.’ dedi. İşim gücüm olduğunu söyledim. ‘Bilemem.’ dedi. Emniyetle irtibat numaram vardı, aradım, ‘Beni tutuklayın, yoksa şikayet edeceğim.’ dedim. Müdürle konuşup arayacaklarını söylediler. Sonra, ‘Tamam konuştuk, evden nereye gidersen konum at.’ dediler. Her gün konum attım. Nereye gidersem gelip üç masa öteme oturdular. Girdiğim her yerde uygulama yapıp pislik yaptılar. Bu gibi tacizler devam etti. Ramazan’da yardım dağıttığım için beni darp ettikten sonra Organize’ye götürüp Volkan Kaşıkçı Müdür’ün karşısına çıkardılar. ‘Servet Müdür diyor ki, o yardım dağıtamaz.’ dedi.

“ANKARA’DA NEFES ALDIRMADILAR, 2 AY İZMİR’E GİTTİM”
Önceki Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın kendisi için Ankara’yı terk etmesi talimatı verdiğini anlatan Bora Kaplan “Servet Müdür’ün Ankara’dan gitmem talimatı verdiğini bildirdiler. Bunların korkusundan 2 ay İzmir’e gittim. Evime, ofisime, arabama kamera koydum, başıma başka işler açarlar diye. Bir suç örgütü bunu yapar mı? Bunları da aldılar. Yeni ekip gelene kadar onlara hep konum attım. Süleyman Soylu gittiği gün ‘Çok şükür kurtuldum.’ dedim, daha beteri geldi. 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’cüler hedef aldı. Sonra, Süleyman Soylu’nun adamı olarak anılıyorum diye, onun ekibi Soylu’nun adını temize çıkarmak için saldırdı. Yeni ekip de ‘Ha Soylu’nun adamı’ diyerek FETÖ’cülerin tuzağına düştü. Ne İsa’ya ne Musa’ya yarandık” dedi.

“EŞİME ZULM EDİYORLAR”
Kaplan, sadece kendisine değil eşine de zulmedildiğini öne sürerek, “Allah rızası için yalvarıyorum, bu emniyetçileri çağırın ya. Ben cezaevindeyken eşimi rahatsız ediyorlar. Benim bu dünyada onlara gücüm yetmez, zavallı bir adamım. Ama öbür dünyada Allah’a şikayet edeceğim” ifadelerini kullandı. Kaplan, gizli tanığın kendisi hakkındaki iddialarını yalanlarken de bu ifadenin nasıl alındığını anlattı. Kaplan, “Nasıl benim önüme ifade koydularsa ona da verdiler. Gizli tanık emniyete ne zaman gelmiş, ne kadar kalmış bakılsın. Benim bildiğim, duyduğum; Savcı ifadesini almadı. Emniyette hazırlandı, Savcı’nın bilgisayarına yüklendi, orada imzalandı.” iddiasında bulundu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı bunları nereden bildiğini sordu. Kaplan, “Biliyor, duyuyoruz.” karşılığını verdi. Başkan, “‘Savcı suç işledi.’ diyorsun.” yorumunu yapınca da Kaplan, “Araştırılıp bakılsın.” dedi. Mahkeme Başkanı, Kaplan’a telefon şifresini neden vermediğini sordu. Kaplan, verdiğini, ama yanlış girdiklerini söyledi. Başkanın istemesi üzerine de şifresini verdi.

 

KAYNAK : SABAH


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version