Çin’de robot taksiler trafiğe çıkacak

Çin'de robot taksiler trafiğe çıkacak

AutoX adlı otonom sürüş teknolojileri geliştiricisi, testlerini tamamladığı ve Robotaxi ismini verdiği sürücüsüz taksi projesini, hizmete sunmaya hazırlanıyor.

Çin’in Jiading bölgesinde kullanılması planlanan sürücüsüz taksiler için yerel yönetimle anlaşmaya varan AutoX, şuan için yalnızca bu bölgede 100 adet RoboTaxi’yi hizmete sunacak.

UYGULAMA ÜZERİNDEN ROBOT TAKSİ ÇAĞIRILACAK

Robot taksilerin müşterileri, Alibaba’nın AutoNavi adlı akıllı telefon uygulamasını kullanarak robot taksileri çağıracak. Müşteri, uygulamadan gideceği yeri seçtikten sonra robot taksinin gelmeyesini bekleyecek. Müşterilerini alan robot taksi uygulamada belirtilen adrese götürecek.

AutoX’in, Letzgo adlı geliştiriciye tarafından geliştirilmekte olan “AutoX Driver” uygulamasını erişime açtıktan sonra Alibaba ile olan işbirliğini de bitirmesi bekleniyor.

TAKSİCİLER TEPKİLİ

İlk olarak 2018’de üretilen robot taksiler bir süredir gündemdeydi. Robot taksilerin testlerini başarıyla geçerek trafiğe çıkacağını öğrenen Çinli birçok taksi şoförü, işlerinin elinden alınacağını düşünerek duruma tepki gösteriyor.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version