Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Elektrik ve doğalgaza indirim geliyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, yeni yılda elektrik ve doğalgaza indirim yapılacağını söyledi. Ak Parti’nin İstanbul Belediye Başkan adayının da 29 Aralık’ta açıklanacağını belirtti.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Hazırladığımız bütçe ile Türkiye’yi şahlandırmaya devam edeceğiz. Dengelenme disiplin ve değişim esasıyla hazırladığımız bütçenin tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 2019 yılı bütçe giderlerimizi 961 milyar lira faiz hariç 843,7 milyar lira olarak planladık. Milletimizden topladığımız vergileri milletimizin hizmetine sunmaya esas alıyoruz.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA YÜZDE 10 İNDİRİM

Yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında, konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Aynı şekilde konutlarda ve küçük orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğal gazın fiyatında da yüzde 10’luk bir indirime gidiyoruz.

İSTİHDAM TEŞVİKİ

9 ay olarak uygulanan asgari ücret desteği 12 ay olarak devam edecek. Bölgesel istihdam teşvikini bir yıl daha uzatıyoruz.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücret açıklandı o da 2 bin 20 lira. Nasıl buldunuz? İşveren işçi bütün sendikalar burada adeta ittifakla karar aldılar ve bakanımız da açıklama yaptı. Bekar bir işçinin ücretini ifade eden bu rakam evli ve çocuklu olması durumunda artıyor. Yüzde 26 düzeyinde, net 417 lira arttığını gösteriyor. İşçi ve işverenlerimiz için olabilecek en iyi rakamın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yılın hamdolsun bu müjdelerle karşılanmış olması bütün hanelere sevinç bereket getirmiş olacaktır.

BİNALİ YILDIRIM SORUSUNA YANIT

Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. TBMM Başkanı Bİnali Yıldırım ile ilgili soruyu yanıtlayan Erdoğan, “İstifa nereden çıktı, istifa gerekmiyor” dedi. Erdoğan, “Milletvekili belediye başkanı seçilinceye kadar devam eder. Seçildiği zaman istifası gerekir. Öncesinde istitifa gerekmiyor” diye konuştu. Erdoğan, İstanbul adayının 29 Aralık’ta açıklanacağını söyledi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version