Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib gündemiyle yarın Soçi’ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Tahran’daki görüşmesinden 1 hafta sonra  Soçi’de tekrar bir araya gelecek. Yarınki görüşmede, Suriye başta olmak üzere bazı bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Eylül’de Rusya Federasyonu’nun Soçi şehrine günübirlik bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.
Erdoğan, ziyareti kapsamında Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikili bir görüşme yapacak. Program çerçevesinde iki ülkenin ilgili bakan ve yetkililerinin katılımıyla bir heyetler arası görüşmenin yapılması da öngörülüyor.
Temaslar sırasında Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin siyaset, ekonomi ve enerji gündeminde yer alan konular ele alınacak, ayrıca Suriye başta olmak üzere bazı bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

İDLİB’DE ÇATIŞMASIZ ÇÖZÜM

Görüşmede İdlib’deki gelişmeler konuşulacak. Erdoğan, çatışmasız çözüm seçeneklerini Putin’le paylaşarak, İdlib’e yönelik olası harekâtın engellenmesini isteyecek.
Erdoğan-Putin görüşmesinin ana gündemini Suriye’deki gelişmelerle İdlib’deki son durum oluşturacak. İdlib’deki operasyonların ardından olası bir göç dalgasından endişe eden Türkiye, ateşkes çağrısında bulunmuştu.

SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version