Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan G20’de Kaşıkçı cinayetine dair açıklama

G-20 Zirvesi kapsamında Arjantin’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Cemal Kaşıkçı’ cinayeti ile ilgili, ‘7.5 dakika içerisinde boğularak öldürüldüğünün belgeleri var.’ açıklamasında bulundu.

G-20 Zirvesi kapsamında Arjantin’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili, ‘Cemal Kaşıkçı’nın 7.5 dakika içerisinde boğularak öldürüldüğünün belgeleri var. Biz bunları dünyayla paylaştık. Türkiye olarak burada açık ve net bilgileri-belgeleri ABD başta olmak üzere kim istediyse verdik. Bu sadece Türkiye’nin meselesi değildir. hatta biz suçun işlendiği yerin İstanbul olması nedeniyle bu suçluların bize verilmesini istedik.’ açıklamasında bulundu.

‘BİZİM İÇİN BU OLAY ALÇAKÇA BİR CİNAYETTİR’

(Kaşıkçı cinayeti) Hadiseden haberdar olduğumuz andan itibaren, Kaşıkçı cinayetini aydınlatmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Suudi yönetimi tarafından önce inkar edilen, ardından çarpıtılmaya çalışılan ve nihayetinde kabullenilen bu cinayet, Türkiye’nin kararlı tavrı sayesinde açığa çıkmıştır.

Cemal Kaşıkçı başkonsolosluktan çıkıp gidiyor. Dışarıda kim var nişanlısı var. Cemal Kaşıkçı binayı terk ettiği zaman neden nişanlısının yanına gelmesin? Bütün bunlar hep kendilerinin tezatlarıdır. Cemal Kaşıkçı’nın 7.5 dakika içerisinde boğularak öldürüldüğünün belgeleri var. Biz bunları dünyayla paylaştık. Türkiye olarak burada açık ve net bilgileri-belgeleri ABD başta olmak üzere kim istediyse verdik. Bu sadece Türkiye’nin meselesi değildir. hatta biz suçun işlendiği yerin İstanbul olması nedeniyle bu suçluların bize verilmesini istedik. İçeride 22 kişinin şu anda tutuklu olduğunu ve bunların içerisinde idamla yargılanacakların olduğunu söylüyor. Ve Veliaht Prens ben savcımı size gönderebilir miyim dediğin de buyrun gönderin dedim. Ancak Suudi Arabistan gelen başsavcı kendi bilgi belgelerini benim başsavcımla paylaşmadı.

Biz şu ana kadar Suudi Arabistan makamlarından cesedin akıbeti yerel işbirlikçiler ifadelerini kullanan Dışişleri Bakanına da sorduk. Bu yerel işbirlikçiyle ilgili soruların cevabını alamadık.

Bu vahşi cinayetin emrini vereninden uygulayana kadar tüm sorumluları ortaya çıkartılmadan ne İslam dünyasının ne de kamuoyunun tatmin olması mümkün değildir. Cinayetin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması ve sorumlarının tamamının yargılanmalarının Suudi Arabistan’ın da çıkarına olacağına inanıyoruz.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version