Cumhuriyet Savcısı’na şok dava!

Bir soruşturma kapsamında bilgisayarı aranan Cumhuriyet Savcısı’nda pedofili içerikli fotoğraflar ele geçirildi. Müstehcen fotoğrafları bulundurduğu gerekçesiyle savcı Ü.K. hakkında ‘Çocukların kullanıldığı müstehcen görüntüleri depolamak ve bulundurmak’ suçundan Ağır Ceza Mahkemesi’nde iddianame düzenlendi.

FOTOĞRAFLAR TESPİT EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre garip olay şöyle gelişti: Hakkında farklı bir suç kapsamında soruşturma başlatılan savcının evinde ve iş yerinde arama yapıldı. Yapılan aramada, Ü.K.’ye ait dijital materyallere el konuldu. Yapılan incelemede, Ü.K.’ye Adalet Bakanlığı tarafından tahsis edilen bilgisayarda bin 366 adet cinsel içerikli çocuk fotoğrafları tespit edildi. Durum adli makamlara ihbar edildi. İhbar sonrası Ü.K., hakkında ayrıca müstehcen çocuk görüntülerini depoladığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Ü.K.’nin görevli bulunduğu Başsavcılıkça ifadesine başvuruldu. Savcı, söz konusu fotoğrafları ilk kez gördüğünü ve bu fotoğrafların kendisine ait olmadığını, Adalet Bakanlığı’na bağlı olan bilgisayarı iş dışında kullanmadığını, kendisine komplo kurulduğunu ifade etti.

AĞIR CEZALIK OLDU

Hazırlanan iddianamede, Ü.K.’nin çok sayıda çocukların kullanıldığı müstehcen görüntü niteliğinde küçük yaştaki kız çocuklarına ait resimlerin bulunduğu ve bu resimlerin Ü.K. tarafından depolandığı kaydedildi. Ü.K., hakkında ‘Çocukların kullanıldığı müstehcen görüntüleri depolamak ve bulundurmak’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Cumhuriyet Savcısı, ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version