Devlet Bahçeli’den kürsüde ‘Süleyman Soylu’ mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında İçişleri Bakanlığı’na düzenlenen bombalı saldırı girişimine değindi. Saldırı sonrasında eski Bakan Süleyman Soylu ile yeni Bakan Ali Yerlikaya arasında gerginlik yaratmak için iftiralar sıralayanlara tepki gösteren Bahçeli, “Bu ülkemize kurulan zaman ayarlı bir tuzaktır. Kamu görevlilerimizin itibarıyla ve mesleki onurlarıyla oynanması çok tehlikeli sonuçlara sebebiyet verecektir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli, saldırı sonrasında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yeni Bakan Ali Yerlikaya arasında gerginlik yaratmak için iftira dolu paylaşımlarda bulunanlara tepki gösterdi.
ESKİ VE YENİ BAKANLAR ARASINDA FİTNE VE FESAT ÜRETİLİYOR
İçişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen terör saldırısının detaylı şeklinde aydınlatacağını ve saldırının Türkiye’ye karşı yapıldığının altızı çizine Bahçeli, “Teröristlerin Kayseri’den Ankara’ya nasıl geldikleri, yardım ve yataklığın kimler tarafından yapıldığı açıklığa kavuşacaktır. Esasen 1 Ekim saldırısı Türkiye’ye karşı yapılmıştır. Bu saldırıdan hemen sonra sosyal medyadan İçişleri Bakanlığı ekseninde maksatlı tartışmaların körüklenmesi, eski ve yeni bakanlar arasında fitne ve fesat üretiminin tahrik edilmesi Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşıyan arsızlık ve ahlaksızlıktır” dedi.
TESCİLLİ FETÖ’CÜLER SOYLU HAKKINDA İFTRA KUYRUĞUNA GİRDİ
MHP Lideri Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:
“Tescilli FETÖ’cülerin özellikle Sayın Süleyman Soylu’ya iftira kuyruğuna girmeleri, bazılarının da görevdeki İçişleri Bakanı’nı kötülemeleri ülkemize kurulan zaman ayarlı bir tuzaktır. Üstelik emniyet teşkilatında tecrübeyle ve kahramanca görev yapan, fakat bir sebepten dolayı görevden alınan bazı isimler etrafında dedikodu kampanyasına tevessül edilmesi asla doğru ve hakkaniyetli bir uygulama da değildir. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünden sonra vatana ve millete fedakarlıkla hizmet eden evlatlarımızı darıltırsak, incitirsek, kırıp küstürürsek, Allah muhafaza, günü geldiğinde, ihtiyaç hasıl olduğunda sonu şehadet veya gazilik olan şanlı bir mücadele esnasında arasak bile hiç kimseyi bulamayız. Devlet yönetiminde duygusallık olmaz. Devlet yönetiminde ihmal olmaz. Devlet yönetiminde kahramana mükafat, haine cezadan başka bir şey olamaz. Terörle mücadelede deneyim kazanmış, ahlaken ve vicdanen milletine kendisini vakfetmiş kim varsa başımızın tacıdır, onların üzülmesi ve dışlanması çok sakıncalıdır.”
MHP Lideri Devlet Bahçeli, sosyal medya platformu X üzerinden daha önce de eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında paylaşımlarda bulunarak Soylu’nun suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile ilişkileri olduğu iddialarına tepki göstermiş ve açıklamada bulunmuştu.
MHP lideri Bahçeli, “Hakkında pek çok iddianın bulunduğu bir şahsa karşı icra edilen operasyonun hitamında Sayın Soylu’nun sözde irtibat ve illiyeti bahanesiyle töhmet altında bırakılması, sürekli tahrik ve taciz cenderesinde tutulması hem şerefli bir davranış olmayıp hem de adil, hukuki ve hakkaniyetli bir muamele değildir” ifadelerini kullandı.
SÜLEYMAN SOYLU’NUN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ
MHP Lideri Bahçeli, “Sorosçu Kavala ile terörist Demirtaş’ı bayraklaştırıp nevzuhur hak talebi için milli ve manevi tüm değerlerle ters düşen güdümlü kişilerin Sayın Soylu’yu hiçbir alakasının olmadığı yasadışı ilişki ağlarında devamlı gösterme çabası müfteriliğin daniskası, müptezelliğin de düpedüz şahikasıdır. Bilmeyenler için tekrar ifade etmeliyim ki, Sayın Süleyman Soylu Türk milletine mal olmuş, bakanlığı döneminde koltuğunda bir saniye oturmayarak dağ tepe demeden dolaşmış, bölücü terör örgütüne kök söktürmüştür. Bu itibarla Milliyetçi Hareket Partisi, vefanın ve siyasi ahlakın bir gereği olarak Sayın Süleyman Soylu’nun sonuna kadar arkasındadır” dedi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version