Dini kullanıp dolandıran şüpheliye operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince “Nitelikli Dolandırıcılık” konusu ile ilgili yapılan çalışmalarda yeni bir gelişme yaşandı.

3 Nisan 2020 tarihi saat 18.00 sıralarında İlimiz Güngören ilçesi Gençosman Mahallesinde bulunan bir adreste ikamet eden ve kendisini “Fikret Zikret G. Hocaefendi” olarak tanıtan bir şahıs tarafından para karşılığında hastalık tedavisi, ayrılan çiftleri barıştırma, büyü bozma, kısmet açma bahanesiyle vatandaşların dolandırıldığı yönünde gelen ihbar üzerine şüpheli şahıs aranarak randevu alınmış,
04.04.2020 tarihi saat 15.00 sıralarında bahse konu adrese müşteri olarak gidilerek 200 TL ödeme yapılmasının devamında Fikret G. (61) isimli şüpheli şahıs suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Konu ile ilgili yakalanan ve hakkında Türk Ceza Kanununun “Dini İnanç ve Duyguların İstismar Edilmesi Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık” başlıklı 158. Maddesi ve 1219 Sayılı “Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasında Dair Kanun” suçlarından 05.04.2020 tarihinde sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version