Diploma ve belgelerini 22 Haziran’dan sonra dağıtılacak

Öğrenciler diploma ve belgelerini 22 Haziran'dan sonra alabilecek

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle 16 Mart’tan itibaren çevrimiçi ortamda eğitim alan ilkokul, orta ve lise öğrencilerinin karne, diploma ve belgelerine erişimiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

2019-2020 eğitim öğretim yılı yıl sonu işlemlerine ilişkin tüm illere giden genelgede, liselerde sınıf geçme, sorumluluk sınavları, karne, yurt dışı öğrencilerle ilgili tereddüt oluşturan durumlar açıklığa kavuşturuldu.

ORTALAMASI 50 OLAN SINIF GEÇECEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı genelgede, 2019-2020 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi koronavirüs salgını sebebiyle yüz yüze eğitim yapılmadan uzaktan eğitimle sona erecek. Bu eğitim öğretim yılına dair iş ve işlemler öğrencilerin ilk dönem puan ve devamsızlık durumu dikkate alınarak gerçekleşecek. Salgın sebebiyle 2. dönemde yurt dışından gelmiş olanlardan denklik belgelerini temin edenler, 1. ve 2. dönem puanlarının bulunmaması esas alınarak 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak kaydıyla tüm derslerden başarılı kabul edilecek. Bütün derslerden başarılı olan öğrencilerle başarısız dersleri bulunanlar öğrencilerden yıl sonu başarı puanı 50 ve üzeri olan öğrenciler doğrudan sınıf geçecek. Alt sınıflar da dahil, başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler ise baraj, ders ayrımı yapılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek. Sorumluluk sınavları, okul yönetimlerince gerekli tedbirler alınarak, 22-30 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Yazıda, mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarında öğrenim gören 12. sınıf öğrencilerinden 40 iş günü staj yapması gerektiği halde stajlarını yapamayanlar muaf sayılarak, yapılacak ilk sorumluluk sınavları döneminde staj bitirme sınavına alınacağı da bildirildi.

DİPLOMA VE BELGELER 22 HAZİRAN’DA

MEB, ilkokul ve ortaokullarda karnelerin elektronik ortamda velilerin ve öğrencilerin erişimine açılacağını açıklamıştı. Liseler için de 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem puanı tüm öğrenciler için yıl sonu başarı puanı olarak kabul edilecek. Bu nedenle liselerde, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi için tekrar karne düzenlenmeyecek. Ancak “teşekkür”, “takdir”, “onur” ve “üstün” başarı belgeleri ile diplomalar düzenlenecek. Koronavirüs salgını sebebiyle yığılmalara meydan vermemek için okul müdürlüklerince yapılacak planlama çerçevesinde öğrenci yoğunluğu dikkate alınarak 22 Haziran’dan itibaren gün ya da haftalara yayılarak diploma ve takdir, teşekkür gibi belgelerin dağıtımı yapılabilecek.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version