Dolar alış kuru bugün ne kadar? (3 Aralık 2018 dolar ve euro alış – satış fiyatları)

Haftalık bazda ABD doları, TL karşısında yüzde 1,86 oranındaki değer kaybı ile 5,17 liraya geriledi. Dolar kuru alış ve satış fiyatları bugün ne kadar?

Yeni haftanın ilk iş günü 3 Aralık 2018 sabahında dolar kuru uluslararası piyasada 5,1773 lira seviyesinde yer alıyor.

DOLAR ALIŞ – SATIŞ FİYATI

Dolar alış fiyatı hafta başında 5,1698 TL, satış fiyatı ise 5,1750 TL

Saat 10.00 itibariyle euro alış fiyatı 5,877 TL, satış fiyatı ise 5,88 TL

Sterlin ise 6,5990 liradan işlem görüyor.

Reuters’ın haberine göre; Petrol fiyatları ABD ile Çin’in aralarındaki ticaret savaşına 90 gün süreyle ara vermelerinin ardından sert yükseldi. Yatırımcılar bu hafta Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) 6 Aralık’taki toplantısını izleyecekler. OPEC’in petrol üretim azaltma kararı alması bekleniyor.

Brent ham petrolünün varil fiyatı LCOc1 yüzde 4.8 primle 62.3 dolara yükselirken, ABD ham petrolünün CLc1 fiyatı yüzde 5.4 yükselişle 53.63 dolara çıktı.

Bankacılar dolar/TL’de gözlenen değer kazancında TCMB’nin son dönemde uyguladığı sıkı para politikası, hükümetin attığı adımlar, ABD ile ilişkilerin iyileşmesi, petrol fiyatlarındaki gerileme ve Fed’den faiz artırım beklentilerinin azalmasının etkili olduğunu belirtiyor. Diğer taraftan yurtiçinde ekonominin cari fazla veriyor olmasının yanı sıra enflasyonun düşeceği beklentileri de TL’ye destek oluyor.

Bankacılar küresel olumlu havanın sürdüğü, ABD ile ilişkilerin iyileşmeye devam ettiği ve sıkı para politikası korunduğu müddetçe TL’de de pozitif seyrin sürmesini bekliyor.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version