Dolar düştü! Dolar son 2,5 ayın en düşük seviyesini gördü!

Dolar – euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye’de piyasaların kapalı olduğu bugün, dolar/TL uluslararası piyasalarda 5,55 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ise 6,30’da seyrediyor.

Geçen hafta, küresel piyasalarda dolara olan talebin artmasına paralel 5,87’ye kadar yükselen dolar, haftayı 5,59’dan tamamladı. Yeni güne düşüşle başlayan dolar yüzde 1,5 değer kaybederek 5,50 ile son 2,5 ayın en düşük seviyesini gördü. Dolar şu sıralar ise 5,55 TL’den işlem görüyor.

Küresel piyasalardaki sert satış baskısı ve Cumhur İttifakı’nın geleceğine yönelik MHP ve AK Parti’den gelen açıklamalarla geçen hafta sert dalgalanan dolar/TL, Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından 5,65’in altında kalmaya devam etti

EURO VE STERLİNDE SON DURUM

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 1 azalışla 6,3117, sterlin/TL de yüzde 0,9 değer kaybıyla 7,1051 seviyelerinden işlem görüyor.

MERKEL SÜRPRİZİ

Siyaseti bırakacağı haberleri üzerine euro dolar karşısında değer kaybediyor. Euro/dolar saat 12.30 itibariyle 1,1370 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL kuru bu sabah 5,52 seviyesinden, euro/TL ise 6,30’dan işlem görüyor.

Küresel piyasalardaki devam eden satış baskısına karşın TL geçen haftanın son işlem gününde yatay bir seyir izlerken benzer para birimlerinden sınırlı da olsa iyimser bir seyir gözleniyor.

GÖZLER MERKEZ BANKASI ENFLASYON RAPORU’NDA

Analistler, bugün yurt içi piyasaların Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kapalı olduğunu hatırlatarak, Avrupa piyasalarında risk iştahının artmasıyla TL’ye olan talebin arttığını kaydetti. Analistler, bu hafta yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) açıklayacağı Enflasyon Raporu, yurt dışında ise ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin takip edileceğini bildirdi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version