Dolar fiyatı enflasyon raporu öncesi yükselişte! (30 Nisan 2019 döviz fiyatları)

Dolar/TL dün zaman zaman 5.95 altına inse de sakin seyrini korudu ve kapanışı 5.9484 ile yaptı. TCMB’nin döviz rezervlerine yönelik endişeler ve geçen hafta PPK metninde sıkılaştırmaya yönelik söylemini yumuşatması ardından piyasalar bugün açıklanacak enflasyon raporuna odaklandı. 30 nisan günü kur hafif yukarı yönlü hareketle 5.95 üzerinde seyrediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) söylem değişikliğiyle geçen hafta 5.98’e kadar yükselen dolar dün günü 5.94 civarında tamamladı.

Dolar fiyatı yeni sabaha ise artışla 5.96 TL civarında başladı.

DOLAR ve EURO NE KADAR?

ABD Doları
Alış: 5,95 TL,  Satış: 5,97 TL

Euro
Alış: 6,66 TL,  Satış: 6,67 TL

Merkez Bankası’nın para politikası metninden ‘ilave sıkılaştırma’ ibaresini metinden çıkarması faiz indirimi beklentilerini gündeme getirmişti. Açıklama sonrası kur 6 sınırına dayanmıştı.

Yurt içinde gözler bugünkü enflasyon raporunda. Bu yılın ilk enflasyon raporunda sene sonu TÜFE tahmini yüzde 15.2’den yüzde 14.6’ya, 2020 TÜFE tahmini de yüzde 9.3’ten yüzde 8.2’ye gerilemişti.

Bugünkü enflasyon raporunda Merkez Bankası’nın net uluslararası rezervlerindeki gelişmelere dair de açıklama yapması bekleniyor.

Bankalararası piyasada haftaya 5,95 seviyesinde başlayan dolar dar bir bantta hareket etmişti.

Piyasaların gözü bugün açıklanacak enflasyon raporunda olacak. Merkez Bankası Murat Çetinkaya’nın mesajları yakından takip edileck.

ABD ile ilişkiler ve İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin gelişmeler de piyasaların odağında bulunuyor.

Euro/TL 6,67 civarında seyrediyor.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version