DSÖ’den Avrupa’ya ikinci dalga uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada COVİD-19’dan büyük yara alan Avrupa’ya ikinci bir salgın dalgasına karşı hazırlık çağrısı yaptı.

“HAZIRLIK YAPMA ZAMANI”

DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, sonbaharda yeni bir salgının Avrupa’yı sarmasını beklediklerini kaydederek, normalleşme sürecine giren Avrupa’ya hazırlığa davet etti. “Şimdi kutlama değil hazırlık yapma zamanı” diyen Kluge, kimi ülkelerin salgın dolayısıyla getirdikleri kısıtlamaları kaldırılmaya başlamasını aceleyle verilmiş kararlar olarak değerlendirdi.

Koronanın yanı sıra grip ve kızamık salgını da beklediklerini belirten Kluge, ölüm ve vaka sayısındaki düşüşe karşın Avrupa, Birleşik Krallık ve kıtaya komşu ülkelerin tetikte olmaları gerektiğini ifade etti. Çifte dalga olabileceğine dair derin endişeleri olduğunu kaydeden Kluge, ikinci dalga salgına karşı hazırlığa başlayan ülkelere Singapur ve Japonya’yı örnek gösterdi.

Halka da görev düşüyor

Salgının yavaşlatılmasıyla kazanılan zamanın ülkelerce, halk sağlığı sistemlerini güçlendirmeye harcanması gerektiğine dikkat çeken Kluge, ülkelerin yanı sıra insanları da uyardı, kısıtlamaların kaldırılmasıyla, virüsten korunma görevinin halka geçtiğini belirtti.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version