Erdoğan’dan bedelli askerlik açıklaması

Yeni askerlik sistemi ile ilgili geri sayım devam ediyor. Milyonlarca asker adayı konuyla ilgili araştırmalarını sürdürürken bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ATV Ahaber ortak yayınında son dakika açıklamasında bulundu. Yeni askerlik sistemi ile ilgili konuşan Erdoğan, tek tip askerlik bekleyen adaylara da müjdeyi verdi. Tek tip askerlik ne zaman çıkacak? Askerlik 9 aya mı düşecek?

Yeni askerlik sistemi, geçtiğimiz yılın sonlarından itibaren gündemdeki en önemli konu başlıklarından birisi olarak dikkat çekiyor. Yaşanılan son gelişmelerin akabinde halk arasında ‘tek tip askerlik’ olarak anılan sürecin detaylarının iyiden iyiye belli olması, konuya yönelik sorgulamaların artış göstermesine neden oldu. Bu doğrultuda, ‘Yeni askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek?’ ve ‘Tek tip askerlik nasıl olacak?’ soruları en çok yanıtı merak edilenler arasında öne çıkıyor.

A Haber canlı yayınına konuk olan Erdoğan, askerlik sistemiyle ilgili “Belli bir noktaya tabii gelindi, nihai noktayı henüz koymuş değiliz. Yeni askerlik sistemi 6,9,12 şeklinde şu anda belirlenmiş durumda. Yedek subaylığı ciddi manada önemsiyoruz. Döviz ile bedelli askerliğin karşılığı aynı olacak” dedi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version