Eski daire başkanı o iddiaları yalanladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede, İçişleri Bakanlığı görevine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya getirildi. Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olarak görevlendirilmesinin ardından Emniyet Genel Müdürü de değişti. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İçişleri Bakan Yardımcılığını görevine atanmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğüne Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız ataması gerçekleşti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Teşkilatındaki ilk değişikliği Personel Başkanı Ogün Vural’ın yerine Polis Başmüfettişi Ahmet Acar Personel Başkanı olarak görevlendirilmesi ile başladı. Ardından Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nda gerçekleşti. Başkan İbrahim Seydioğulları merkeze çekilirken yerine Isparta İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı getirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nda 6 yıl görev yapan İbrahim Seydioğulları’nın merkeze çekilmesinin ardından T24 İnternet sitesinde “Emniyet’te skandal: Narkotik Başkan Yardımcısı, ‘müstehcen gizli kamera kaydı yaptığı’ iddiasıyla açığa alındı” başlıklı haber yayınladı. Haber içeriğinde; “Bu arada olayın soruşturulması sırasında ikinci bir skandal daha patladı. Adı geçen polis müdürünün tanıdığı kadına yönelik müstehcen gizli kamera kaydı işlemi sırasında yöneticisi olduğu Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın “teknik olanaklarını” kullandığı anlaşıldı. Uyuşturucu çetelerine ve suçlularına yönelik takip ve izleme sırasında kullanılan gizli kamera cihazının, söz konusu gizli kayıt olayında kullanıldığının anlaşılmasının ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü’nce görevlendirilen müfettişler, başkanlıkta bir süre inceleme ve araştırma yürüttü. Müfettişlerin bu konuda bazı personelin bilgisine başvurduğu ve delillere ulaştığı öğrenildi” İddiasında bulundu.

“YASADIŞI FAALİYETLER YAPILDIĞI ALGISI OLUŞTURULDU”

Narkotik Suçlarla Mücadele eski Başkanı İbrahim Seydioğulları’nın avukatı Aysun Ulusoy T24 İnternet sitesinin haberine ilişkin açıklamalarda bulundu. Seydioğulları ile birlikte narkotik suçlarla mücadele birimleri de aşağılandığını aktaran Ulusoy, “Haberde fotoğrafı kullanılan müvekkil hakkında “narkotik başkan yardımcısı-müstehcen gizli kamera kaydını yapan kişi, bir kadından şantajla para alan kişi” ve narkotik suçlarla mücadele başkanlığında yasadışı faaliyetler yapıldığı algısı oluşturuldu. Yüzlerce İnternet ve sosyal medya hesabı ile görsel medya tarafından bu haber kullanıldı. Onbinlerce kişi tarafından okundu, müvekkil hakaretlere maruz kaldı ve bir yalan yayılmış oldu. T24 ve haberin imza sahibi tarafından sonraki günlerde “miş gibi” yapılan düzeltme çabalarının, müvekkil üzerinde oluşan olumsuz algının giderilmesine hiçbir faydası olmadı “dedi.

“GİZLİ KAMERALARIN SUÇTA KULLANILDIĞINA İLİŞKİN BİR İDDİA VEYA TESPİT YOK”

İbrahim Seydioğulları’nın ve narkotik suçlarla mücadele birimleri, bahse konu soruşturmanın hiçbir yerinde taraf olmadığının altını çizen Avukat Ulusoy, “Yürütülen soruşturma kapsamında narkotik suçlarla mücadele birimlerinin teknik olanaklarının ve gizli kameraların suçta kullanıldığına ilişkin bir iddia veya tespit yoktur. Bahse konu soruşturma, ilgilisi Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’ndan ilişiği kesildikten yaklaşık 7 ay sonra başlamıştır. İsnat edilen suçun görevle veya müvekkille bir alakası bulunmamaktadır. Soruşturmanın sürmesi ve gizliliği bakımından daha fazla detay verilememektedir” şeklinde açıklamada bulundu.

 


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version