Fatih Terim’in acı günü… Fatih Terim’in babası Talat Terim vefat etti! Talat Terim kimdir?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in babası bugün hayatını kaybetti.

FATİH TERİM’İN ACI GÜNÜ

Bir süredir hastanede tedavi gören Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in babası Talat Terim hayata gözlerini yumdu.

Bir süredir Adana’da hastanede tedavi gören Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in babası Talat Terim vefat etti.

Sarı-kırmızılılar bugün Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Spor Toto 1. Lig ekibi Hatayspor ile karşı karşıya gelecek olurken, Fatih Terim ise takımın başında olmayacak.

Fatih Terim’in babası Talat Terim tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti. Talat Terim’in vefatının duyulması ile Terim’e destek mesajları yağarken, Talat Terim ile ilgili özgeçmiş bilgileri de merak konusu oldu. Binlerce kişi Fatih Terim’in babası Talat Terim ile ilgili, “Talat Terim kimdir, kaç yaşında?” gibi sorulara yanıt arıyor. Peki, Talat Terim kimdir, kaç yaşında? İşte Talat Terim ile ilgili detaylar…

TALAT TERİM KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Talat Terim geçtiğimiz günlerde rahatsızlığının ilerlemesi ile hastaneye kaldırılmıştı. 94 yaşındaki Talat Terim 3 gün önce yoğun bakıma alınmış, Fatih Terim Alanyaspor maçının ardından soluğu Adana’da almıştı. Talat Terim bu sabah yaşama veda etti.

Fatih Terim’in babası Talat Terim; uzun süredir Adana Acıbadem Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

Galatasaray Spor Kulübü Fatih Terim’e başsağlığı dileğinde bulundu.

Galatasaray’ın twitter hesabından yapılan açıklama şöyle:

Teknik Direktörümüz sayın Fatih Terim’in babası Talat Terim’in vefatını, bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.
Merhum Talat Terim’e Allah’tan rahmet, sayın hocamız Fatih Terim’e ve Terim Ailesi’nin tüm mensuplarına başsağlığı ve sabırlar dileriz.

Fatih Terim’in kızı Buse Terim de geçtiğimiz günlerde Adana’ya yaptığı yolculuğun fotoğrafını paylaşmış ve dedesi Talat Terim için dua istemişti…

Geçen sene Fatih Terim’in 93 yaşındaki babası Talat Terim Adana’da Acıbadem Hastanesi’nde bağırsak ameliyatı olmuştu. Babası ameliyatta iken Fatih Terim’i aile yakınları ve dostları yalnız bırakmamış, Terim burada bir gazeteciye ise, “Nerede olursa olsun, yurt içinde, yurt dışında; istisnasız her cuma ve her maçtan önce mutlaka babamı arayıp, annemle birlikte dualarını talep eder ve onların gönlünü alırdım şimdi ben babam için dua ediyorum” açıklamasında bulunmuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in babası Talat Terim, Adana’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Talat Terim, geçtiğimiz günlerde rahatsızlığının artması sonucu Adana’da tedavi gördüğü özel hastanede yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Göztepe karşılaşması öncesi Adana’ya gelen Fatih Terim, babasının yanında olmuştu. Terim’in babasının durumununu ciddiyetini koruduğu ifade edilmişti.

FATİH TERİM KİMDİR?

Fatih Terim (d. 4 Eylül 1953, Adana), Türk teknik direktör ve defans mevkiinde oynamış eski millî futbolcudur. Türkiye’de “İmparator”, İtalya’da “Grande” olarak da adlandırılır. Süper Lig ekiplerinden, Galatasaray’ın teknik direktörüdür.

Futbolculuk kariyeri

Babası Kıbrıs Türkü olan Terim 4 Eylül 1953 yılında Gökseliye’de dünyaya geldi. Futbola Ceyhanspor’da başladı. Türkiye 2. Ligi’nde şampiyon olarak 1.Lige geçen Adana Demirspor’da sergilediği oyun ile ilgi çekti ve bir sonraki sezon Galatasaray’a transfer oldu. 1985’te futbola veda edene kadar Galatasaray’da futbol oynayan Terim Galatasaray’da takım kaptanlığını da üstlendi. Galatasaray formasıyla 327 maç oynadı.

Millî takım kariyeri

7 Kez U-19, 10 kez Ümit Milli ve 51 kez de A Milli olmak üzere toplam 68 kez Türkiye millî futbol takımı forması giyen Fatih Terim, bu maçlarda 2 gole imzasını atmıştır.

Ayrıca aralıksız 51 kez A millî takım forması giydi.

Ankaragücü

Eylül 1987’de MKE Ankaragücü’nden ayrılan Brian Birch’in yerine Fatih Terim getirildi ve Terim böylece teknik direktörlük kariyerine başlamış oldu. 27 Eylül 1987’de Zonguldakspor karşısında kariyerinin ilk antrenörlük maçına çıtı ve takım sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı. İlk sezonunda kümede kalma mücadelesi veren takım kümede kaldı ve ilk sezonunda ligi 13. sırada bitirdi. Öte yandan Türkiye Kupası’nda Ankaragücü dördüncü turda Galatasaray’ı iki maçta da yenerek önce çeyrek sonra da yarı finale çıktı ve o sene kupayı kazanan Samsunspor’a deplasman golü kuralı ile elendi. Bu performans sonrası Terim, 1988-89 sezonunda da Ankaragücü’nde kaldı. Takım, ligi altıncı sırada bitirdi. Sene sonunda ise takımdan ayrıldı.

Göztepe

1989-90 sezonunda 2. Lig takımı Göztepe’yi kısa bir süre çalıştırdı. Göztepe ilk maçında İnegölspor karşısında 4-1’lik galibiyet aldı. Terim yönetimindeki takım ilk 9 maçında 8 galibiyet 1 beraberlik aldı. Şubat ayında Türkiye millî futbol takımının yeni antrenör kadrosuna dahil edilmesine rağmen Göztepe’deki görevine devam edeceğini açıkladı. Buna rağmen 4 Nisan 1990’da millî takımdaki görevine odaklanmak için Göztepe’den istifasını açıkladı. Göztepe, şampiyonluk yarışından kopmasa da grubunu ikinci bitirerek 1. Lig’e yükselemedi.

Ümit millî takım

Terim, Göztepe’de teknik adamlığını sürdürürken bir yandan da Şubat 1990’da Türkiye millî futbol takımında Sepp Piontek’in yardımcılığını yapmaya başladı. Bir yandan da Türkiye 21 yaş altı millî futbol takımını çalıştırmaya başladı. 25 Nisan 1990’da Romanya ile 2-2 berabere kaldıkları maçla ilk kez ümit millî takımın başında sahaya çıktı. Bu maçta daha sonra yıllarca takımlarında oynatacağı Hakan Şükür’e ilk kez U-21 forması giydirdi. 1994 U-21 Şampiyonası ön elemelerinde Ümit Milliler, İngiltere ve Hollanda’yı geride bırakmalarına rağmen Polonya’nın bir puan gerisinde kalıp turnuvaya katılamadılar. Fatih Terim, A millî takımın başına geçtiği için son iki maçta takımın başında yer alamadı.

1991’de Terim, Akdeniz Oyunları’nda Türkiye 21 yaş altı millî futbol takımının başında yer aldı. Grubu averajla lider bitiren takım, yarı finalde de Fas’ı yenerek finale çıktı ancak finalde Yunanistan’a yenilerek gümüş madalyayı kazandı. Haziran 1993’te düzenlenen Akdeniz Oyunları’na katılan Olimpik millî takımın başında da Fatih Terim bulunmaktaydı. Daha sonra Galatasaray’da beraber çalışacağı ve kupalar kazanacağı Hakan Şükür, Arif Erdem, Tugay Kerimoğlu, Ergün Penbe’nin yanı sıra Sergen Yalçın, Emre Aşık, Alpay Özalan gibi o dönem daha yıldız olmamış genç isimleri kadroya dahil etti. Türkiye, Zinedine Zidane’lı Fransa’nın olduğu grubu birinci bitirdi ve yarı finalde bir kez daha eşleştiği Fransa’yı 1-0 yenerek finale çıktı. Finalde de Cezayir’i yenerek, altın madalyayı kazandı. Bu başarı Fatih Terim’in kariyerindeki ilk kupa başarısı oldu.

A millî takım

Temmuz 1993’te Sepp Piontek’ten boşalan Türkiye millî futbol takımının başına Fatih Terim geçti. 1994 FIFA Dünya Kupası elemelerinde son iki haftaya 3 puanla giren takımla çıktığı ilk maçta Polonya’yı 2-1 mağlup ederek puanı önce 5’e yükseltti, sonra da Norveç’i yenerek başarısız geçen bir eleme dönemini güzel noktaladı. Bu maçlarda genel olarak Akdeniz Oyunları’nda altın madalya alan genç kadroyu kullandı. Terim asıl başarısını 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde gösterdi. 8 eleme maçında 15 puan alan takım, İsviçre’nin iki puan gerisinde kalmasına rağmen 2. olarak 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı. Türkiye, tarihinde ilk kez bu şampiyonaya katılırken, 1954’ten beri ilk kez millî takım uluslararası bir turnuvada temsil hakkı kazandı. Türkiye, D Grubu’nda Hırvatistan, Portekiz ve Danimarka’nın rakibi oldu. Türkiye ilk maçında başa baş mücadele ettiği Hırvatistan karşısında beraberliği son dakikalarda yediği golle koruyamadı ve sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Diğer maçlarda da Portekiz ve Hırvatistan karşısında etkisiz kalıp sırasıyla 0-1 ve 0-3’lük mağlubiyetler alarak turnuvaya gol atamadan ve puansız veda edince Fatih Terim aynı yıl Türkiye millî futbol takımından ayrıldı.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version