Fenerbahçe Kasımpaşa maçı tekrar edilecek mi? Kasımpaşa’dan ‘kural hatası’ açıklaması

Süper Lig’in 14. haftasında oynanan ve 2-2 sonuçlanan Fenerbahçe-Kasımpaşa mücadelesinde çok tartışılan bir pozisyon yaşandı. 7. dakikada Kasımpaşa’nın kullandığı penaltının kaçmasının ardından tamamlanan top gol olmuş, hakem Yaşar Kemal Uğurlu VAR incelemesinin ardından endirekt serbest vuruş kararı vermişti.

Kasımpaşa Sportif Direktörü Nursal Bilgin, konuyla ilgili TRT Spor’a açıklamalarda bulundu.

Kasımpaşa Sportif Direktör Nursal Bilgin, “Kural hatası nedeniyle Fenerbahçe maçının tekrarı için başvuru yapacak mısınız?” sorusuna, “Bu akşam Fenerbahçe maçının tekrarıyla ilgili yönetim kurulu kararını verecek. Ona göre başvurumuzu yapıp yapmayacağımız belli olacak” yanıtını verdi.

Dün akşam oynanan Fenerbahçe maçında Diagne’nin penaltısı sonrası kural hatası iddiaları gündeme gelmişti. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bilgin, “Bu akşam Fenerbahçe maçının tekrarıyla ilgili yönetim kurulu kararını verecek. Ona göre başvurumuzu yapıp yapmayacağımız belli olacak. Biz Türk futbolunda kaos yaratmak istemeyiz. Bence penaltının tekrar edilmesi gerekirdi. Birden fazla futbolcu ceza sahasına giriyor. Orta hakem sadece golü atan Eduok’un durumuna bakmış” dedi.

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe-Kasımpaşa mücadelesinin 7. dakikasında yaşanan penaltı pozisyonu maça damgasını vurdu. Mbaye Diagne’nin kullandığı penaltıyı kaleci Harun Tekin çıkardı ancak dönen topu Samuel Eduok tamamladı ve topu filelere gönderdi.

Pozisyon sonrasında VAR incelemesine giden hakem Yaşar Kemal Uğurlu, Edouk’un takım arkadaşı atışı kullanmadan önce ceza sahasına giriş yapmasını gerekçesiyle golü iptal ederek oyuna Fenerbahçe’nin endirekt serbest vuruşla başlamasına karar verdi. Ancak görüntülerde Fenerbahçeli futbolcularında vuruştan önce ceza sahası içinde olması ‘kural hatası yapıldığı ve maçın tekrar edilmesi gerektiği’ tartışmalarını beraberinde getirdi.

KURAL KİTABI NE DİYOR?

2018-19 Futbol Oyun Kuralları Kitabı’nda pozisyonla ilgili,

Her iki takımdan da bir oyuncu Oyun Kurallarını ihlal ederse, bir oyuncu daha ciddi bir ihlal gerçekleştirmediği sürece, (örn. Kural dışı yanıltma) penaltı vuruşu tekrarlanır. Eğer kaleci ve vuruşu yapan oyuncu aynı anda bir ihlal yaparsa;

-Eğer vuruş kaçırılır veya kurtarılırsa vuruş tekrarlanır her iki oyuncuya da ihtar verilir.

-Eğer vuruş gol olursa, gol iptal edilir. Vuruşu yapan oyuncuya ihtar verilir ve oyun savunma takımı lehine endirekt serbest vuruş ile tekrar başlatılır.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version