FETÖ yerleşkesinde güvenlik, şüpheli gördüğü birine ateş açtı

Pensilvanya Eyalet Polisi, Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı Gülen’in yaşadığı yerleşkenin güvenlik görevlisinin kapının önünde şüpheli bir kişiye ateş açtığını ve şüphelinin kaçtığını açıkladı. Polisin, Fethullahçı Terör Örgütü yerleşkesinin çevresini sardığı ve bölgede polis helikopterlerinin havalandığı bildirildi. Polis, bölgede  iki saat civarı kaldıktan sonra ayrıldı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Pensilvanya Eyalet Polisi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yerel saatle sabah 08:53’te (TSİ 15:53) adı Golden Generations Retreat Center (Altın Nesiller Dinlenme Merkezi) olan yerleşkede silah seslerinin duyulduğu yönünde gelen bir ihbar üzerine bölgeye gittiğini bildirdi.

Açıklamada, “Güvenlik personeli, güvenlik kapısının dışında şüpheli bir kişinin bulunduğu noktanın yakınlarına ateş açmış. Kimliği tespit edilemeyen kişi, bölgeden kaçmış. Güvenlik görevlilerinin bölgede yaptığı arama tamamlandı ve söz konusu kişi bulunamadı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor” denildi.

Açıklamada, şüphelinin baştan aşağı koyu renk kıyafetler gitmiş, beyaz bir erkek olduğu belirtildi.

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN

FETÖ elebaşı Gülen, hakkında “laikliğe aykırı eylemlerden” dolayı açılan bir dizi davanın ardından Türkiye’den 1999 yılında kendi isteğiyle ayrılarak yerleştiği ABD’de halen Pensilvanya eyaletinde bulunan Golden Generations Retreat Center olarak bilinen yerleşkede yaşıyor.

Türkiye, ABD’den 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sorumlu tuttuğu Gülen’i iade etmesini istiyor. Gülen halen darbe girişimiyle bağlantılı çok sayıda davada “bir numaralı” şüpheli olarak gıyabında yargılanıyor. ABD, Türkiye’nin iade taleplerine şu ana kadar olumlu yanıt vermiş değil.

ÖRGÜT’TEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

FETÖ bünyesindeki ABD merkezli Alliance for Shared Values adlı vakıf da konuyla ilgili bir açıklama yaptı:

Açıklamada, “Bugün sabah saat 08:30 silahlıymış gibi görünen bilinmeyen bir kişi, Fethullah Gülen’in uzun bir süredir yaşadığı Pensilvanya’nın Saylorsburg bölgesindeki dinlenme merkezine girmeye çalıştı. Güvenlik görevlisi de havaya ateş açarak yanıt verdi ve söz konusu kişi kaçtı” dedi.

OLAYI YEREL GAZETECİLER PAYLAŞTI

Gülen’in yaşadığı evin önündeki olay ilk olarak Pennsylvania yerel basınında çalışan gazetecilerin Twitter’dan attığı mesajlarla duyuldu.

Gazeteciler, Gülen’in yaşadığı yerin polis kordonuna alındığını ve helikopterlerin uçtuğunu bildirdi.

WBRE kanalında çalışan Brianna Strunk, Pensilvanya Eyalet Polisi’nin Gülen’in evinde “bir olayı soruşturduğunu” teyit ettiğini duyurdu.

Yerel BRC News13 kanalında çalışan gazeteci Nicole Walters da, “Komşular, kendilerine evden çıkmamalarının söylendiğini ve (polisin) silah taşıyan, siyah kıyafetli bir adamı aradığını söyledi” yazdı.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version