SON TV

FETÖ’cü Emre Uslu’dan terör örgütü PKK-YPG-PYD’ye akademik kalkan

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör yapısını bozması FETÖ mensuplarından firari Emre Uslu’yu rahatsız etti. Uslu, ABD’deki Orta Doğu Çalışmaları Derneği’ne başvurarak terör örgütleri PKK, YPG VE PYD’yi savunan bir çalışmaya imza atıyor. Türkiye’yi karalamayı hedefleyen Uslu, terör örgütü PKK-YPG-PYD’yi ‘toplumsal kesimler’ ve ‘çeşitli etnik isyancılar’ olarak tanımlarken, Türkiye’nin sınır ötesi askeri operasyonlarının ise sivil bölgelere yapıldığı yalanını yaymaya çalışıyor.

FETÖ’cü Emre Uslu’dan terör örgütü PKK-YPG-PYD’ye akademik kalkan

Türkiye, Kuzey Irak ve Suriye’deki terör örgütü PKK ve uzantıları YPG, PYD’nin hedeflerine karşı askeri operasyonlar düzenliyor. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör yapısını bozması ise Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarından firari Emre Uslu’yu rahatsız etti. Uslu, Türkiye’yi karalamak için ‘objektif’ çalışma adı altında ‘akademik bir sunum’ hazırlığı içerisinde olduğunu sosyal medya hesabından duyurdu. Uslu, bunun için Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Orta Doğu Çalışmaları Derneği’ne (Middle East Studies Association (MESA), başvurduğunu açıkladı.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ PKK-YPG-PYD’Yİ SAVUNMA ÇALIŞMASI

MESA üzerinden terör örgütlerini savunan bir çalışmayı objektif kriterlere dayandıracağını iddia eden Uslu, “Türkiye Rojava’ya uzun bir süredir askeri operasyonlar yapıyor. Bu operasyonların Rojava’daki toplumsal kesimler üzerindeki etkisini analiz eden bir akademik sunum önerisi yapmıştım. MESA bu önerimi kabul etti. İlk defa Türkiye’nin askeri operasyonlarının Rojava üzerindeki etkisini objektif bir şekilde analiz eden akademik bir çalışma yapılmış olacak. Bu süreçte destek sunan herkese şimdiden teşekkürler” dedi. Terör örgütleri için “toplumsal kesimler” ifadesini kullanan Uslu, MESA tarafından başvurusunun kabul edildiğini gösteren görseller de paylaştı.

FETÖ’CÜ EMRE USLU’NUN AMACI TÜRKİYE’Yİ KARALAMAK

Uslu, Türkiye’yi karalamak için ise terör örgütlerini savunacağı analizinde “Son zamanlarda yoğunlaşan hava harekâtları sivil altyapıya ağır hasar vererek temel hizmetleri kesintiye uğrattı” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik yaptığı sınır ötesi operasyonları sivil yerleşim yerlerine yapılan operasyonlarmış gibi göstermeye çalıştı. Böylece Uslu, Türkiye’nin sivilleri hedef aldığı yalanını paylaşmış oldu. Uslu’nun ‘objektif kriterler’ üzerinden çalışma yapacağına yönelik yalanı da ortaya çıkmış oldu.

MESA’YA TÜRKİYE’Yİ KARALAYARAK BÖYLE BAŞVURDU

FETÖ’cü Uslu, terör örgütlerini aklama faaliyetine giriştiğini MESA’ya sunduğu önerisinde de ortaya koydu. Terör örgütlerine terör örgütü bile diyemeyen FETÖ’cü terörist Uslu, kısaca PKK terör örgütü mensuplarını “çeşitli etnik isyancı” gruplar olarak lanse etti. MESA’ya sunduğu öneri yazısında da bunu açıkça gösteren Uslu, öneri yazısında şunları söyledi:
“Bu makale, Kuzey Doğu Suriye’deki Rojava bölgesinin 2012 yılında Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) kontrolüne geçmesinden bu yana Türk ordusunun Rojava üzerindeki etkisini analiz etmektedir. Kürdistan İşçi Partisi’ne (PKK) bağlı PYD, Rojava’da Demokratik Konfederalist Modelin uygulanmasını amaçlamıştır. Suriye hükümeti kontrolü kaybettikten sonra. IŞİD’in yükselişi ve bölgede oluşan güvenlik boşluğu, PYD’nin ABD ile ittifak yapmasına ve çeşitli etnik isyancı gruplarla Suriye Demokratik Güçleri’ni (SDG) kurmasına yol açtı.”

SİVİL YERLERE ASKERİ OPERASYON YAPILMIŞ GİBİ ALGI YAPTI

FETÖ’cü Emre Uslu, öneri yazısının devamında ise Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik yaptığı operasyonları sivil yerleşim yerlerine yapılan operasyonlarmış gibi göstererek şunları yazdı:
“Ancak Türkiye, PYD ve bağlı örgütlerini terörist olarak görüyor ve Rojava’ya sınır ötesi askeri operasyonlar yürütüyor. Son zamanlarda yoğunlaşan hava harekâtları sivil altyapıya ağır hasar vererek temel hizmetleri kesintiye uğrattı. Türkiye’nin hedefi, yerel müttefikleri arasında bölünmeler yaratarak Rojava’nın fiili özerkliğini ortadan kaldırmak gibi görünüyor. Bu çalışma, Türkiye’nin askeri eylemlerinin Rojava’nın sosyo-politik manzarası üzerindeki etkilerini değerlendirmektedir. Bu eylemlerin Rojava’nın çeşitli toplulukları arasında bölünmeyi mi yoksa dayanışmayı mı teşvik ettiğini araştırıyor ve bunların bölgenin askeri, siyasi ve ekonomik yapıları üzerindeki etkilerini inceliyor. Metodolojik olarak bu makale, medyanın, siyasi açıklamaların ve Rojava yetkilileri, gazeteciler ve siyasi figürlerle yapılan röportajların içerik analizinden yararlanıyor. Ayrıca kampanyanın etkisini ölçmek için SDG’nin kamuoyuna yaptığı açıklamaları ve işe alım eğilimlerini de analiz ediyor.”

KAYNAK-SABAH