FETÖ’nün avukatlık yapılanmasına operasyon: 60 gözaltı
FETÖ/PDY’nin avukatlık yapılanmasına yönelik olarak Ankara merkezli başlatılan ve 7 ilde eş zamanlı düzenlenen soruşturma kapsamında 48'i avukat olmak üzere 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) adlı silahlı terör örgütlerinin avukatlık yapılanmalarının deşifresine yönelik soruşturma başlatıldı.
7 İLDE 60 GÖZALTI KARARI
Soruşturma doğrultusunda; itirafçı beyanları, iletişim kayıtlarının dinlenmesi, teknik takip ve diğer deliller neticesinde örgüt içinde avukatlık yapılanması oluşturulduğu belirlendi.
Yapılanma ile ilişkisi bulunan şüpheli 48 avukat, 7 stajyer avukat, ihraç edilmiş 3 hakim, ihraç edilmiş bir hakim adayı ile bir hukuk fakültesi mezunu olmak üzere toplamda 60 şüpheli hakkında Ankara merkezli olarak 7 ilde gözaltı kararı verildi.