16 Eylül 2026 · Çarşamba · Özel Haberin Kaynağı
SON TV
SON DAKİKA
İçişleri Bakanlığı

FLAŞ GELİŞME! İl emniyet müdürleri ve kritik kadrolar belli olmaya başladı!

Ankara’da Emniyet kararnamesi hareketliliği hızlandı. SON.TV’nin ulaştığı son bilgilere göre, hem bazı il emniyet müdürlüklerinde hem de Emniyet Genel Müdürlüğünün kritik merkez kadrolarında yeni görevlendirmeler netleşmeye başladı.

SON.TV/ANKARA

Emniyet Genel Müdürlüğünde uzun süredir beklenen görev değişikliklerinde kritik gece yaşanıyor. SON.TV’nin gün içinde peş peşe duyurduğu kulis bilgilerine yeni isimler eklenirken, il emniyet müdürlükleri ile EGM’nin kritik daire başkanlıklarında yeni dönem şekillenmeye başladı.

SON.TV’nin ulaştığı son bilgilere göre, görevlendirme listesinin yalnızca illerle sınırlı kalmadığı; Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele ve Personel Başkanlığı gibi kritik birimleri de kapsadığı görülüyor. 

İLK İSİMLER ORTAYA ÇIKTI

SON.TV’nin edindiği bilgilere göre Selçuk Doğuş’un Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına, Polis Başmüfettişi Mustafa Çakır’ın Terörle Mücadele Daire Başkanlığına ve Mustafa Varol’un Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğüne getirilmesi bekleniyor. 

Aynı çalışmada Narkotik Suçlarla Mücadele Başkan Yardımcısı İhsan Erdoğan’ın Mardin İl Emniyet Müdürlüğüne atanmasının gündemde olduğu öğrenildi. 

PERSONEL VE NARKOTİKTE DİKKAT ÇEKEN DEĞİŞİM

EGM Personel Başkanlığı için Rize İl Emniyet Müdürü Murat Türesin’in adı öne çıkarken, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman’ın da Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığına getirilmesinin beklendiği bilgisine ulaşıldı. 

KOM BAŞKANLIĞINA ALİ LOĞOĞLU

Gecenin en dikkat çeken görevlendirmelerinden biri de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığında yaşandı.

SON.TV’nin ulaştığı bilgiye göre Trabzon İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu’nun KOM Daire Başkanı olarak görevlendirilmesi bekleniyor. 

ERASLAN ER BARTIN’A

Bir diğer dikkat çeken isim ise 1. Sınıf Emniyet Müdürü Eraslan Er oldu. SON.TV’nin edindiği bilgiye göre Eraslan Er’in Bartın İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirilmesi bekleniyor. 

GEÇEN HAFTAKİ KULİSLERDE DE BAZI İSİMLER ÖNE ÇIKMIŞTI

SON.TV, geçen hafta yayımladığı kararname kulislerinde de Murat Türesin’in Personel Başkanlığı için değerlendirildiğini, Ali Loğoğlu’nun KOM Başkanlığı için konuşulduğunu ve merkez ile taşra teşkilatında geniş kapsamlı bir değişiklik üzerinde çalışıldığını duyurmuştu.

Bugün ortaya çıkan yeni bilgiler, Emniyet Genel Müdürlüğündeki değişimin yalnızca bazı illerle sınırlı kalmadığını, merkez teşkilatındaki kritik koltukları da kapsayan geniş bir görev dağılımının gündemde olduğunu gösteriyor. 

GÖZLER ŞİMDİ DİĞER İLLERDE

Ankara kulislerinde yeni görevlendirmelerin devam edeceği ve özellikle bazı büyükşehirlerle birlikte çok sayıda il emniyet müdürlüğünde görev değişikliği yaşanabileceği konuşuluyor.

Ancak SON.TV’nin şu ana kadar duyurduğu isimlerin önemli bölümü henüz Resmî Gazete’de yayımlanmış kesin atama niteliği taşımıyor. Görevlendirmelerin resmî işlemlerin tamamlanmasının ardından kesinleşmesi bekleniyor. 

SON.TV, Emniyet Genel Müdürlüğü koridorlarından gelen yeni isimleri ve yeni görev yerlerini anbean duyurmaya devam edecek.

ETİKETLER: #emniyet #emniyetgenelmüdürlüğü #emniyetkararnamesi #emniyetmüdürleri #egm #aliloğoğlu #eraslaner #selçukdoğuş #mustafaçakır #murattüresin #serkankaraman #ihsanerdoğan #atama #ankara #sontv