Gastronomiyle kültürel yaşamı birleştiren Türkiye’nin ilk gastronomi festivali başladı

Gastronomiyle sosyal ve kültürel yaşamı bir araya getiren Türkiye’nin ilk gastronomi festivali 9. Restoran Haftası, 15-31 Ekim tarihlerinde İstanbul’da ve Gaziantep’te Türk mutfağı teması ile gerçekleşiyor. Restoran Haftası süresince restoranlarda, farklı menü alternatifleri sunuluyor.  Öğle Menüleri 35 TL, Akşam Menüleri 55 TL olarak belirlendi. Bunlara ek olarak restoranın şefinin yaptığı en özel lezzetlerin bir arada deneyimlenebileceği Tadım Menüleri de yer alıyor.
Dude Table tarafından düzenlenen lezzet buluşması Restoran Haftası, bu yıl 15-31 Ekim tarihlerinde gastronominin başkenti İstanbul ve UNESCO korumasında olan tarifsiz bir mutfak kültürüne sahip Gaziantep’te Türk mutfağı teması ile gerçekleşiyor.
15 gün süresince Türkiye’nin en iyi restoran, bistro ve kafelerinde 9. Restoran Haftası’na özel hazırlanmış menüler, lezzet tutkunlarına yeni hazlar yaşatmaya davet ediyor.
İstanbul ve Gaziantep’ten şehrin önde gelen restoranlarının katıldığı projede; kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için özel olarak hazırlanmış menüler ile geleneksel lezzetler, sokak lezzetleri de lezzet tutkunlarına farklı deneyimler sunacak.
Ülkemizin önde gelen restoranlarının katıldığı Restoran Haftası, her sene seçtiği  konular ile Türk mutfak kültürüne katkıda bulunurken gerçekleştiği tarihlerde şehir hayatına heyecan, yeme içme sektörüne ise hareketlilik katıyor.

Metro Türkiye gastronomi partnerliğinde gerçekleştirilen Restoran Haftası’nda ayrıca keyifli tadımlar ve söyleşiler de olacak.

ÖGLE MENÜSU 35 AKŞAM MENUSÜ 55 TL

Restoran Haftası süresince restoranlarda, yerel malzeme  ile hazırlanan farklı menü alternatifleri sunuluyor. 35 TL olan Öğle Menüleri ve 55 TL olan Akşam Menülerine ek olarak tüm dünyada Michelin yıldızlı restoranlarda sunulan ve bizzat sunulduğu restoranın şefinin hazırladığı en özel lezzetlerin bir arada deneyimlenebileceği Tadım Menüleri de yer alıyor. Bu sene ayrıca Restoran Haftası menülerinde yeni bir kategori de var: 35 TL olarak sunulacak olan Kahvaltı Menüleri.

Restoranlara, menülere, etkinliklere ve detaylarına Restoran Haftası web sitesinden ulaşabilirsiniz.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version