SON.TV/ANKARA
Cumhurbaşkanlığı’nın bakanlıklar ve kamu kurumlarına ilişkin atama kararları, 16 Ekim 2026 tarihli ve 33402 sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan 15 Ekim tarihli kararlarla genel müdürlük, genel müdür yardımcılığı, bölge müdürlüğü ve yönetim kurulu üyeliklerine atamalar gerçekleştirildi.
Kararlar arasında Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar’ın Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı’na atanması da yer aldı. Bayrakdar’ın yeni görevi, web taramasında ulaşılan haberlerde de duyuruldu.
HAZİNE VE MALİYE BAKAN YARDIMCILIĞI’NA BEKİR BAYRAKDAR
2026/325 sayılı kararla Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı’na getirildi.
Atama, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince gerçekleştirildi.
DIŞİŞLERİ’NDE SABRİ TUNÇ ANGILI’YA YENİ GÖREV
2026/324 sayılı kararla, Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Plan ve Eşgüdüm Genel Müdürlüğü’ne atandı.
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDA PERSONEL GENEL MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ
Milli Savunma Bakanlığı’nda açık bulunan Personel Genel Müdürlüğü görevine Cüneyt Epcim getirildi. Atama, 2026/329 sayılı kararla yapıldı.
DEVLET OPERA VE BALESİ’NE CAN ATİLLA ATANDI
2026/327 sayılı kararla Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’ne Can Atilla atandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda ise Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdür Yardımcısı Vildan Satık görevden alındı. Boşalan göreve, 2026/326 sayılı kararla Pervin Oymak getirildi.
SGK VE VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE ATAMALAR
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nda açık bulunan Emeklilik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı’na, 2026/323 sayılı kararla Adnan Yılmaz atandı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığı görevine ise 2026/328 sayılı kararla Suat Faruk Giray getirildi.
TİGEM VE ET VE SÜT KURUMU’NDA YENİ İSİMLER
2026/330 sayılı kararla Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Yener Yıldırım görevden alındı. Boşalan üyeliğe, kalan süreyi tamamlamak üzere Göktuğ Bağlı atandı.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliği’ne ise 2026/331 sayılı kararla Kutluhan Taşkın getirildi.
DSİ’DE İKİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NE ATAMA
2026/332 sayılı kararla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde açık bulunan iki bölge müdürlüğüne atama yapıldı.
Karara göre;
- VI. Bölge Müdürlüğü’ne Mehmet Akif Kaygusuz,
- IX. Bölge Müdürlüğü’ne Ömer Açıkgöz atandı.
TİCARET BAKANLIĞI’NDA İKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI’NA ATAMA
2026/333 sayılı kararla Ticaret Bakanlığı’nda açık bulunan İthalat Genel Müdür Yardımcılığı’na Tuba Hatipoğlu getirildi.
Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcılığı’na ise Ayşegül Şahinoğlu Yerdeş atandı.
DHMİ’DE YÖNETİM KURULU VE GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI’NA ATAMA
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nde iki ayrı atama gerçekleştirildi.
2026/334 sayılı kararla Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Selami Yapıcı, 2026/335 sayılı kararla Genel Müdür Yardımcılığı’na Ertuğrul Karatay getirildi.
ETİKETLER: #ResmîGazete #AtamaKararları #BekirBayrakdar #HazineVeMaliyeBakanlığı #Cumhurbaşkanlığı #Ankara #SONTV









